Avslappningsövningar.

Efter lite svar från doktorn så tänkte jag se om det skulle hjälpa lite med att åka ut med husbilen.

Vi hämtade husbilen och packade in lite saker för några dagar. Började med att köra ner till Lundåkrahamnen i Landskrona som kort start. Fint väder och det fanns inte en husbil där nere, men allt var igång och toaletterna var uppgraderade sedan sist.

Vi åt lite färska räkor och bara njöt av tystanden och lugnet så än så länge funkar det bra.

På Fredag morgon så satte vi kursen söderut och över Öresundsbron. Solen sken och det var nästan vindstilla, lite trafik faktiskt. Vi gjorde ett par korta stopp för kaffe och fika samt rasta Chili. Vid 14 tiden var vi framme vid marinan i Assens där jag har varit på varv med båten.

Jag började genast med lunchen som bestod av stekta torsktungor med kokt potatis och remouladsås.

2019-02-15 14.10.12

Därefter försökte jag få tag i havnevakten för att kunna betala avgiften. Men tydligen var automaten på reparation och de hade inte igång servicehuset. Så han sa att vi fick stå gratis över natten. Vi gick då en runda med Chili längs stranden innan vi gick bort till butiken och handlade lite gott till kvällen. Vi satt utanför och njöt av vårvärmen och solen, det var ju nästan 15 grader varmt och solsken.

Till kvällen stekte jag varsin entrecote och gjorde sötpotatis i omnian. Vi såg på en film på tv’n och det kändes riktigt bra.

På lördag morgon så var det en jättefin soluppgång och jag gick bort till bageriet och köpte färska frallor och varsitt wienerbröd.

2019-02-16 08.03.26

Efter frukost så fortsatte vi på vår rundresa. Flera korta kaffepauser och till eftermiddagen stannade vi i Korsör. Vi har ju varit där flera gånger innan och visste att det låg fint i småbåtshamnen och hade fina serviceutrymmen. Nu stod ju nästan alla båtar på land så parkeringen blir ju inte den bästa.

Jag gjorde en köttgryta med svamp och syltlök till kvällen.

På Söndag morgon så åt vi lite frukost innan vi körde hemåt igen. När vi kom över Öresundsbron så stannade vi på Ikea och köpte lite nytt porslin till hemmet. Vi fortsatte sedan till Halmstad där Elin bjöd oss på lunch.

Vi kom hem precis lagom till att se FFF spela mot Öster på en dimmig fotbollsplan i Vinberg. Synd bara att det blev förlust.

Var en lugn fin helg och blodtrycket var fint hela helgen, det är bara mina ben som är problemet när man sitter still.


Detta inlägg publicerades i Hemma, Husbil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s