Fredag 2 December

06:20 Vaknar och ligger kvar en stund och läser nyheterna på telefonen. Sedan går jag upp och sätter på kaffe och ordnar frukost. John kommer upp samtidigt och vi sitter och har frukost tillsammans och pratar om dagens examen.

07:20 Vi kör bort till skolan och gör klart våra datorer och papper.

08:00 Påbörjar examen i Befraktning og Dokumenthantering.

Redan 09:50 är jag helt klar trots att vi har 4 timmar på oss. Har svarat på alla frågor och hänvisat till paragraf i Søloven. Så nu får jag bara ta en kaffe och vänta.  Tittar på en gammal maskin som står i ingången till skolan och pratar ned läraren om examen. Man har ju lite tur med när ett par av frågorna är saker man själv upplevt och kan hänvisa till. Så han låter nöjd med mina svar.

12:00 Examen är avslutad och jag kan gå in och hämta mina saker och bege mig mot Fredrikshamn.

13:30 Färjan avgår mot Göteborg.

När färjan lämnat hamn så går jag ner till restaurangen där jag bokat in mig på julbordet. Börjar med det kalla med sill, lax, skinka och ägg 😋

Sedan fortsätter jag med det varma med Janssons, rödkål, prinskorv, köttbullar.

Ja Janssons och rödkål var en besvikelse, men det andra var jättegott.

Avslutar sedan med kaffe och godis.

Vid 16 tiden så är vi på väg in förbi Vinga och Trubaduren.

Sedan blir det en fin solnedgång vid Skarvikshamnen.

Passerar Älvsborgsbron där min gamla båt Fox Sunrise ligger och lastar.

17:00 Förtöjda vid Danmarksterminalen och jag kör hemåt. Stannar till i Tvååker och hämtar Linnea. Sedan vidare hem för att duscha och göra mig klar för kvällen. Elin kommer samtidigt från jobbet på Gekås och går göra sig klar.

Därefter så går vi hela familjen upp till Hermans och äter jättegod mat. Jag och Elin tar oxfilé planka och Britta och Linnea tar ryggbiff medan Oscar tar pasta. Till dessert så tar jag marängsviss. Oscar tar kladdkaka och Elin tar pepparkakscheesecake. Till detta tar Britta och jag varsin Irish coffe. 😋 

Proppmätta och belåtna går vi hemåt och sätter oss framför tv’n och tittar på idol. Jag och Linnea tar varsin öl och Nordsjöolja. 

Nu är det läggdags och imorgon blir det pluggande inför måndagens Driftledelse examen.

Det här inlägget postades i Hemma, Resa, Skola, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s