Måndag 2 Augusti

Vaknade lite efter sex och gick på toa medan kaffet fick koka klart

Vid 8 tiden så vaknade Britta och vi dukade frukost utanför. Linnea satt redan utanför under en filt och läste.

När vi satt där och åt så började Britta helt plötsligt svamla och somnade till. Hon blev helt frånvarande och pratade konstigt och sa att hon såg många människor. Märkte genast att något inte var rätt och skulle hjälpa henne in. Då kunde hon knappt gå heller.

Tog blodtryck och puls på henne och de var inte onormala. Pulsen var lite hög. Så vi bestämde oss för att ringa ambulans. Det är ju inte det närmaste i detta området. De hade ca 4 mil och köra men var på väg.

När ambulansen kom så var hon lite klarare i talet men hade fortfarande problem att gå. Så de körde iväg med henne till Örnsköldsvik. Jag fick inte följa med eftersom det är besöksförbud just nu pga Covid.

Jag började packa ihop allt och vi bestämde att Kerstin skulle följa med mig i husbilen. Så skulle Linnea och Rebecka ta sin bil och komma efter. Gunnel och Arne skulle åka hem till Sollefteå. Så skulle vi mötas där senare om allt gick bra.

Vid 12 tiden så var vi framme vid sjukhuset. Britta hade klarnat till lite och fått prata med läkare. De skulle ta prover och göra hjärnröntgen.

Vi gick iväg för att köpa lite mat i närheten. Sedan gick vi tillbaka till husbilen och åt lite pizza och sallad. Efter maten så gick jag bort till ICA för att handla lite.

När jag kom tillbaks vid halv tre så hade Britta kommit ut och satt och åt lite rester. Jag kokte lite kaffe och vi fikade. De hade inte funnit något och trodde det var migränanfall som hade utlöst det hela.

Så vi ringde till Gunnel och Arne och meddelade att vi kommer till dem om ca 1,5 timma i Sollefteå.

Men när vi bara kommit ca 1 mil så ringde de från sjukhuset och sa att de hade sett något i ett blodkärl på röntgenbilderna. De ville att vi skulle komma tillbaka genast. Vi fick bara stanna och så fick Kerstin följa med Linnea och Rebecka till Sollefteå.

Jag tog med mig Britta och Chilli till Örnsköldsvik. Jag lämnade henne på sjukhuset och sedan körde jag ner till Ställplatsen nere i gästhamnen.

Fick fyllt på färskvatten och tömt sopor. Det fanns inga platser med ström, men jag har ju solpaneler och behöver inte någon ström.

När jag sitter i husbilen och väntar så ringer Britta. De har flyttat henne till en avdelning och gett henne blodförtunnande. Sedan skall de göra ny röntgen i morgon och se om de behöver operera.

Jag gör mig ett par räkmackor och tar Chili på en promenad.

Riktigt fint här nere och flera restauranger. Nu håller jag tummarna att allt går väl och jag får med mig min älskade fru i morgon.

Så får vi se vad vi gör efter det.

Detta inlägg publicerades i Husbil, Resa, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Måndag 2 Augusti

 1. tiaregndroppen skriver:

  Vilken pärs! Håller tummarna för att allt skall gå bra. Och jag som precis skulle till att skriva om min dag på sjukhuset idag. Känns trivialt efter vad ni går igenom. Styrkekramar!!

  • pkjellsson skriver:

   Ja hon är bättre nu och det är ju skönt att veta att det är någon som är riktigt noggrann och kräver en magnetröntgen. Men semestern blev ju satt på paus nu.

   • tiaregndroppen skriver:

    Jo och svårt att njuta av ledigheten när man bara väntar… du får hälsa att det är folk där ute som tänker på henne! Och försök njuta av något litet, det är ju det vi är här för 🏞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s