Tisdag 27 April

Fint väder så vi bestämde oss för att ge oss iväg med husbilen några dagar. Planerar att dra oss upp mot Göteborgs skärgård.

Men vi börjar med en kort etapp upp till Galtabäcks hamn. Det har stått en del i tidningen om denna platsen. Det är kommunens mark och båtklubben får utnyttja den. Men de får inte ta betalt och det är Max 1 dygn. Man får gärna Swisha en summa till båtklubben om man vill. Toalett finns sommartid och den var öppen nu.

Det finns även ett båtmuseum här. Ja där är även ett reportage om fiskebåten jag jobbade på som ung.

När vi satt på läsidan så var det riktigt varmt och skönt.

Jag gick in och stekte lite torsktungor och gjorde en curryremoulad till lunch.

Efter maten så satte vi oss utanför och Britta målade medan jag bara slappade av.

Under eftermiddagen så ökade vinden och vi gick in och satte oss. Fick då det tråkiga beskedet att jag måste packa väskan och resa iväg redan på fredag. Norge har så stränga Corona regler så jag måste ta ett test på fredag eftermiddag som är negativt och sedan flyga till Oslo. Där skall jag ta ett nytt test som måste vara negativt. Därefter skall jag sitta i karantän i 4 dagar innan jag skall ta ett nytt test som måste vara negativt. Sedan kan jag fortsätta min resa till båten. 🤪

Så jag får försöka boka tid för provtagning på fredag eftermiddag och lyckas med det. Får dessutom flygbiljett från Göteborg till Oslo via Amsterdam på fredag kväll.

Nu blir det ändring i planerna och eftersom Britta skall på läkarbesök i Varberg i morgon så blir det nog Ästad i morgon innan vi åker hem igen.

Jag gör lite pasta med köttfärssås till kvällsmat innan vi går en runda på hamnen här.

Vi ser på lite tv och jag tar en sista kvällspromenad med Chili. Det är jättefin fullmåne ikväll och helt vindstilla.

Detta inlägg publicerades i Hemma, Husbil, Resa, ställplats, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s