Fredag 27 Mars

06:45 Vaknar och sätter på kaffe. När jag tar mitt morgon kaffe så kommer Alexander och ska lyfta ner rutorna och några fat med spillolja. När detta är klart så går jag och äter frukost.

Efter frukosten så kommer glasmästaren och hämtar rutorna och tar även mått på ramen. Jag skickar med plexiglaset så de kan mäta på den. Den passade ju perfekt.

Får sedan ringa och ordna tid för lastning och även prata med mottagaren.

En gammal brönnbåt har varit inne på varvet och grejat. Härligt ljud i maskin när de avgår.

Därefter går jag ner för att städa min hytt.

11:30 Glasmästaren kommer tillbaka med rutorna och jag fårAlexander att lyfta upp dem med kranen. Sedan skall jag och Roy sätta det på plats. Men de har ju inte slipat tillräckligt och är fortfarande för stort. Så jag får ringa glasmästaren och höra vad vi ska göra.

Ja efter 1 timma så kommer det ner en man med en slipmaskin. Han slipar och vi lyfter upp och prövar och sedan ner och slipa igen. Till slut så får de bära ner det till bilen och så får han köra bort till verkstaden och slipa i maskinen istället.

Efter ytterligare 1 timma är han tillbaka och vi gör ett nytt försök. Men ännu så passar det inte. Men nu var det bara en liten bit som behövde slipas. Så till slut fick vi in rutan.

Jag får springa ner och ta en dusch och byta kläder. Sedan beställer jag taxi.

17:30 Taxi bort till flygplatsen och Asbjörn kommer med flyget från Oslo. Det är samma som jag ska flyga med.

18:20-19:05 Flyg till Oslo

19:13-19:36 Tåg in till Oslo centralstation. Där går jag till hotellet och checkar in. Åker upp och lämnar min väska och ringer hem. Sedan går jag ner i receptionen för att höra om det finns något att äta och dricka. Han säger att alla restauranger är stängda och det är förbjudet att servera alkohol. Så det blir att köpa sig en smörgås och en flaska vatten.

Går upp på rummet och äter och sätter på tv’n. Får väl fördriva resten av kvällen med min bok och lite tv.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Resa, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s