Torsdag 26 Mars

06:50 Vaknar och går som vanligt upp för att sätta på kaffe och ta mig en kopp. Därefter ner och äta frukost innan jag går upp igen.

Efter frukost så kommer Roy upp för att hjälpa mig sätta fast den nya rutan. Vi klenar på sikaflex och lyfter därefter upp rutan. Får in den i botten men sedan tar det stopp. Glasmästaren har tydligen mätt fel och nu är rutan 5 mm för hög.

Får lyfta ner den 35 kg tunga rutan som är full med sikaflex. Så nu får jag ha tag i rederiet och höra vad vi skall göra.

Volvo kommer ombord och sätter dit de sista 2 slangarna på EGR kylaren.

Går ner för att se hur det går med bogpropellern och får besked att det inte blir klart innan i morgon.

Så nu får jag ringa och se hur det går med lastning för att sedan försöka få tag i Nordtac som skall hålla i Medical Care kursen nästa vecka. Vet ju inte om den blir av nu i dessa Corona tider.

Ja jag får besked från rederiet att vi skall lasta på Lördag ute på Averöya för Valldal. Så vi bestämmer att försöka göra crewchange i morgon. Verkar som att det inte går några flyg i helgen heller. Men vi får bokat sista flyget från Kristiansund till Oslo i morgon kväll och sedan får jag ta hotell i Oslo och tåg hem på Lördagen. Om det nu inte kör ihop sig för de som skall mönstra på.

Ja jag får även besked att kursen nästa vecka blir av men vår praktik på akutmottagningen troligtvis inte blir av.

Vi får sedan hjälpa Johnny att flytta rederiets Bulk Trader en bit så att de kan ligga kvar tills den blir såld eller skrotad.

Pratar med glasmästaren som säger att han kommer i morgon och hämtar rutorna och skall försöka slipa av 5 mm på dem. Så får vi se om det funkar eller om de spricker i 1000 bitar. Det är ju härdat glas.

Nu är det tvätt av kläder som gäller och under tiden så går jag för att ta lite bilder i lastrummet, under backen och nere i maskin.

Aktra Lastrummet sett bakifrån och framifrån.

DSC_6524DSC_6525

Under backen

DSC_6526DSC_6527DSC_6528DSC_6529

Nere i maskin

DSC_6530DSC_6531DSC_6532DSC_6533DSC_6534

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s