Lotsprov

Vid 07:45 hämtade Björn upp mig här i Falkenberg och vi körde söderut. Det var riktigt skitväder och vi hörde att det inträffat många olyckor i södra Sverige.

Vi hämtade upp Marcus i Helsingborg och diskuterade om vi skulle ta färjan eller Öresundsbron.  Det blev bron så vi satte kursen söderut.

Vi hade tur för de mesta olyckorna var i norrgående filen. Det gick ju inte fort i snöyran men det flöt på ändå. Efter Köpenhamn så klarnade det upp och solen började skina.

Vi körde över Stora Bält Bron och stannade sedan för lite mat och byte av chaufför. Vi hade tydligen haft tur över Stora Bält bron med eftersom strax efter vi passerat så blåste en lastbil omkull i Västgående filen.

bigOriginal

Efter maten så såg vi att vi skulle bli lite sena till provet i Århus så vi fick ringa och meddela detta.

13:35 Framme i Århus och vi gick in för att göra våra prov. Jag var först ut och fick besked att jag skulle ta fram sjökort och göra en rutt in till Århus. Jag visade då upp min lotsbok som jag gjort och de tittade på varandra lite. Sedan sa de ja men då är det inte så mycket vi behöver göra och jag fick några frågor bara innan de godkände mig. Så nu fick jag lotsbehörighet i Stora Bält Nord och hela Århus bugt. Kommer ju underlätta lite i fortsättningen vid resor till Kalundborg , Fredericia och Århus.

Ja sedan fick de andra gå in och göra sina prov.

15:30 Vi var färdiga och satte kursen hemåt igen. När vi passerade Stora Bält bron så hade de fått bort lastbilen men köerna på motsatt körbana varade ända till Roskilde. Skönt att vi klarade även det.

20:35 Björn släppte av mig i Falkenberg och jag gick hem för att se på handbolls VM där Sverige mötte Angola. Ganska trött efter så många timmar i bil och endast behöva göra prov i 15-20 minuter.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Hemma. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s