Tisdag 21 Mars

Vaknade till en strålande fin morgon, så kaffet satt fint i solskenet uppe på bryggan. Efter frukost så fick vi börja pusha på varvsfolket så att de skulle bli klara.

Klockan 9 kom Bureau Veritas ombord och vi skulle börja trycktesta. Men de var fortfarande inte helt klara med lastlinorna och de läckte lite på ett par ställe när vi satte tryck med vatten.

Fick börja med att gå igenom lite andra certifikat istället. Men innan lunch så hade de fått tätt allt och vi kunde börja sätta på tryck. Vi pressade upp trycket till 15 bar eftersom det skall vara 1,5 gånger maximala arbetstrycket.  Och det höll tätt helt och hållet. Ler

2017-03-21 10.54.48

Men vädret ändrade sig och det haglade och regnade om vartannat.

Efter lunch så var vi klara med klassen och jag fick lite nya certifikat och han var nöjd. Därefter satte vi igång att testa lastpumparna och förflytta last mellan tankarna. Visserligen bara färskvatten men vi måste ju testa.

Jag satte mig och skickade mail till agenten i Kiel och Rostock om våra nästa anlöp och vilka dokument de ville ha. Så därefter var jag sysselsatt ända fram till middagen.

Började titta lite på kvartsfinalen i hockey men det verkar inte gå bra för Frölunda så jag tror att jag ska ta och lägga mig för att läsa istället. Om allt fungerar så skall vi avgå i morgon förmiddag.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bergen Troll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s