Tisdag 22 Juli O-Ringen etapp 3

DSC01000DSC01010DSC01013

Idag var det dags för etappen som jag bävade för. Har sprungit här flera gånger förr och aldrig lyckats helt och hållet. Så det var med tunga steg jag gick längs stranden till vår start.

Fram till startpunkten och sedan kompass och försöka läsa på höjderna så gott jag kunde. Kom lite snett och såg stigkröken och visste då att jag skulle lite åt nordost för att hitta sänkan och  1:an.

Full fart ut mot stigen och såg ju hur åsen gick ut, valde att följa stigen en liten bit och sedan ut på åsen och fram till höjden som låg på andra sidan. Stämplade vid 2:an.

Norrut mot stigen och trodde jag kommit ut ovanför stigen så jag började springa ner på den, men upptäckte snabbt felet och vända av upp igen. In till vänster på stigen och följa den norrut. När jag sedan träffade groparna så vek jag av upp i grönområdet och hittade sänkan där 3:an låg.

Tyckte att det gått hyfsat och var ganska nöjd när jag tog kompass och började springa. Men sedan började det gå dåligt. Var många kontroller i området och jag snurrade länge innan jag hittade min punkthöjd och 4:an.

Tänkte att nu är det bara att ta igen förlorad tid och sprang på nordost. Men började leta för tidigt och snurrade runt runt och runt i många minuter. La totalt 20 minuter innan jag gav upp och frågade en kille var vi var. Fick veta min position och kunde sedan springa rätt mot min sänka och stämpla vid 5:an.

Norrut över vägen och mellan husen, kom fram till grönområdet och rundade det. Hamnade lite för högt och såg sänkan. Ner på nordost och fram till sänkan där 6:an låg.

Kompasskurs och ut på första stigen fick läst in mig och fortsatte sedan på kompass. När jag passerat ytterligare 2 stigar så kom jag fram till sänkan vid stigen och det var bara att springa på sydväst en liten bit och fram till 7:an.

Kompass i full  fart fram till 8:an.

Ut mot vägen och andra stigen in till vänster. Följa stigen söderut och sedan vek jag av lite för tidigt.Kom fram till min 4.a och visste exakt var jag var så det var bara att fortsätta fram till nästa ås och uppe på den låg min höjd och 9:an.

Försökte hålla kanten på nästa ås och upp mellan de nästa. Kom fram till stigslutet och såg min höjd lite längre fram. Upp och stämpla vid 10:an.

Kompass på sydost och började leta lite för tidigt eftersom man såg kontrollerna på långt håll. Blev fram till 2 kontroller innan jag hittade min 11:a

Full fart bort mot TC och sedan spurta i den mjuka sanden vilket var skitjobbigt i värmen. Hade 24 sekunder på spurten idag och blev slagen av Oscar med 1 sekund. Så det var bara att bjuda honom på en glass.

Oringen etapp 3DSC01016

Ikväll så skulle vi ha gemensam grillkväll och hela 71 FOK are hade samlats för att äta och prata och ha det allmänt roligt.2014-07-22 19.00.252014-07-22 20.34.23

Detta inlägg publicerades i Hemma, Orientering, Resa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag 22 Juli O-Ringen etapp 3

  1. Nipe skriver:

    Skönt att se att det inte bara var jag som irrade runt i Friseboda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s