Måndag 21 Juli O-Ringen etapp 2

Idag var det vår klubb som skulle ha tidig start och vi fick gå upp riktigt tidigt. Jag hade ju visserligen fri starttid men Oscar skulle starta tidigt så vi åkte iväg. Var en riktigt fin morgon och temperaturen hade inte hunnit bli så hög ännu.

2014-07-21 07.45.072014-07-21 07.45.552014-07-21 07.46.09DSC00993DSC00994

Gick iväg till min start som det var 3300 meter till. Hade följe med Mårten Wikström från Halmstad den sista biten och pratade om gårdagens etapp. Han ville värma upp lite mer så jag gav mig ut först.

Fick kartan och tittar på den och ser att det börjar med en långsträcka. Är ju inte min favorit att börja med sånt innan man kommit in i kartan riktigt. Väljer att springa vägen åt öster och vika av in på släpstigen och sedan runda höjden på den.Var sedan tanken att följa stenmuren ut till vägen och sjukvården. men på något sätt så missade jag muren och kom ut för långt norrut. Kom fram till en vätska där och sprang sedan längs en stenmur upp på höjden för att komma fram till branten där min 1:a låg.

Hålla höjdkurvan på sydost och fram till stenen där 2:an låg.

Ner på syd mot stenmuren och runda grönområdet, när jag sedan såg vägen så tog jag kompass mot sydväst. Fick slutet på den första stenmuren och sedan den lilla höjden innan nästa stenmur och rätt fram till punkthöjden där 3:an låg.

Valde att springa ut till vägen och ta åt väster tills jag var förbi grönområdet. Ner genom skogen och mellan dammarna och sedan kanten på hygget som var skitjobbigt att springa över. Kom ut på vägen och fick springa österut till vägkorsningen. Söderut in mot grustaget och full fart tills jag såg hygget och där ute låg ju min kontroll vid höjden. Sprang ut på hygget och stämplade på 4:an.

Över hygget och upp till stigen fram till crossbanan. Följde spåret och gjorde sedan misstaget att klättra upp på höjden. Men min kontroll skulle ju ligga på näsan så väl där uppe så såg jag ju kontrollen där nere. Bara ner igen och stämpla på 5:an.

Ville inte springa upp igen i den lösa sanden utan valde att följa stigen runt och ut på vägen. Vek av in vid tomten och kom fram mot vätskan där jag följde stigen in. När jag sedan såg branten så vek jag av och upp lite på höjden där stenen och 6:an låg.

Ner mot vägen och över den, ut på fältet och uppför höjden mot kraftledningen. Försökte gå lite norr om grönområdet. Träffade muren och tog det lugnt fram till ruinen där min 7:a låg.

Hittade inga klara vägval utan tog kompass. Träffade kanten på grönområdet men sedan kom jag bort mig. Visste inte vilken stenmur jag var vid innan jag kom upp och fick se att det var kanten på ett grönområde framför mig med. Tog kompass rakt genom grönområdet och sedan genom skogen. När jag då kom över stenmuren så såg jag de två stora stenarna ute på hygget. Visste att jag bara skulle fortsätta på samma kurs.In i grönområdet och hade första stenen till höger om mig fick sedan nästa till vänster om mig. Kom ut i det öppna och sedan in i grönområdet och hittade min sten och 8:an.

Ner på syd och över stenmuren. Runda grönområdet och följa stenmuren för att sedan vika av norrut ovanför branterna. Genom det gröna och över en stenmur fram till stenen där 9:an låg.

Bara försöka ta sig på sydväst så fort som möjligt ner mot vägen. Sedan såg man ju TC och sista kontrollen. Stämplade vid 10:an och sedan bara spurta i mål. Hade idag 37 sekunder på spurten och slog Oscar med 1 sekund Ler

Oringen etapp 2

Duschade och åkte sedan tillbaka till campingen. Blev lite kaffe och kanelbullar innan vi åt tacos till kvällsmat.DSC00995DSC00996

Detta inlägg publicerades i Hemma, Orientering, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s