Onsdag 23 juni

05:15 Janis väcker mig och meddelar att vi passerar Vanguard. Jag kliver upp och får en kopp nykokt kaffe.

På vägen in genom skärgården så får jag telefonsamtal från hamnen som meddelar att Fox Sunrise inte är klara vid kajen och de undrar om vi kan ankra i väntan på ledig kajplats. Jag säger att vi ska ha Berau Veritas och en del andra företag  som skall certifiera  vår utrustning och undrar om det inte finns någon kaj ledig. Får då besked att det finns en kaj ledig som vi kan ligga vid tack vare att jag och Jörgen har farledsbevis och inte behöver beställa lots om det dyker upp något.

07:20 Förtöjda på kaj 509 och vi går för att äta frukost.

Efter frukost så börjar folket komma som skall certifiera vår utrustning. Även Jörgen anländer och vi diskuterar lite om avlösningen innan jag beställer en taxi och ger mig av mot centralen och hemfärd.

12:30 Hemma i Glommen och nu väntar några veckors skön semester.

Detta inlägg publicerades i M/T Vingatank. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s