Orienteringsläger

På fredagen så packade vi bilen och åte ner till Kristianstad för att vara med på ett läger med klubben. När vi kom till klubbstugan så hoppade tjejerna in i Anna Hagströms bil medan jag fick med mig Oscar Kjellsson, Anton Hagström, Lennart Bengtsson och Sven Axelsson. Vi körde ner till Härlöfs IF’s klubbstuga Bockatorpet. Eftersom ingen av oss skulle springa nattorientering så var vi först i stugan och bokade platser att ligga på.
Fram mot tiotiden så kom övriga klubbmedelemmar och de åt lite kvällsmat innan alla gick och la sig.
På lördags morgon så gick jag och Peter Badenfelt upp vid 06:30 och kokade kaffe samt började koka gröt innan vi väckte resten av gänget. Alla åt en rejäl grötfrukost innan vi satte oss i bilarna och körde mot tävlingen för dagen som var stafett tävling.
Efter en del omvägar som Ronnie visade oss genom Önnestad så komvi fram till TC. Linnea, Helena och Elin skulle springa 2:a sträckan i ett HD14 lag  där Pontus Blockgren sprang 1:a sträckan och Anton Hagström sista. De slutade på en 12 och sista plats men orienteringen hade gått jättebra så jag tycker att de jgjorde bra ifrån sig. Oscar sprang en Ö1 tillsammans med Britta och kom in på en 5 plats av 9 startande. Jag skulle springa i ett propaganda lag tillsammans med Peter Badenfelt som hade 1:a sträckan och Mikael Martinsson som hade 2:a sträckan. Peter kom in på en 22:a plats och Mikael hade lett oss upp till 15 plats medans jag fick upp oss ytterligare en placering till 14 plats av 44 startande lag.
Efter dettta så åkte vi tillbaks till stugan efter ett kort stopp i en affär för att inhandla lite godis och dricka.  När vi var tillbaks i stugan så satte vi oss i bastun och tog oss en öl medans vi diskuterade dagen.
Sedan var det dags att förbereda kvällsmaten som bestod av köttbullar med potatis och sallad. alla var lite trötta efter dagen och vi satt i stugan och såg på melodifestivalen medans några spelade spel.
Vid 10 tiden så gick vi till kojs igen.
Söndag morgon så gick jag upp och fixade kaffe och gröt eftersom övriga hade lite svårt att vakna idag. Efter frukosten så skulle vi städa ur stugan innan avfärd samtidigt som vi skulle följa starten i vasaloppet.
Idag så tog jag täten ut till TC utan massa omvägar. Dagens tävlingar var långdistans och gick på samma ställe som gårdagen.
Först ut var jag på en H40 bana som var 6,9 km lång men med mina vägval blev den 8,9 km. Jag gjorde 2 bommar och kom imål på 1:12 vilket gav mig en 22 plats av 28 startande och endast 1 minut efter Peter Badenfelt!!
Oscar sprang en U2 och kom in på en 3 plats av 7 startande, som han springer nu.
Linnea sprang D12 och kom in på en 5 plats av 10 startande och var väldigt nöjd med placeringen efter Helena.
Elin sprang D14 och kom in på en 15 plats av 15 startande hon var väldigt besviken efter 2 missar men jag tycker hon hade gjort väldigt bra vägval. Hon måste bara bli lite nogrannare med kompassen,men det kommer snart.
Britta sprang Ö4 och kom in på en 4 plats av 37 startande och hade Anna med sig strax efter.
Därefter så gick vi iväg till duscharna innan vi begav oss hemåt. Jag fick med mig Mikael Lundkvist, Anton Hagström och Oscar Kjellsson i bilen medans Anna hade tjejerna. Vi stannade i Örkelljunga och åt lite mat innan  vi fortsatte hemåt.
Helgen har varit helt underbar med hela 21 stycken FOKare och många goda skratt. Även om placeringarna inte varit de bästa så har vi haft väldigt skoj och ser redan fram mot ungdomslägret i Norrköping den 1 maj.
Detta inlägg publicerades i Orientering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s