Tisdag 4 December

07:30 Vaknar och går ner för att ta en kopp kaffe. Sedan går jag upp på bryggan för att lösa av Claes. Kollar med lotsarna vad det skall bli för väder, om vi behöver gå inomskärs. Får besked på att det ska var 5-10 m/s västlig vind och till kvällen vridande till sydost och ökande 12-18 m/s. Men eftersom vi då redan är uppe på vestlandet så beslutar jag att vi går utomskärs. Beställer därför lots vid Kristiansund klockan 03:00 på torsdag morgon.
10:00 För tillfället passerar vi Ryvingen i sydspetsen av Norge. Solsken och 6 m/s västlig vind och svag dyning med 1,5-2 meters våghöjd. Sjön lägger sig aldrig här ute.
20:00 Jag går på vakten igen och ser att vi är 15 NM syd om Karmöy. Vinden har nu vridit till sydost och börjar sakta öka. För tillfället är det 7-9 m/s och ska öka till 12-18 m/s. Men den kommer ju akterifrån så vi seglar nu med nästan 12 knops fart och kommer passera Utsira klockan 23:00.
23:30 Känns ganska så bra att surfa i 12,5 knops fart och se att båtarna vi möter bara gör 2 knop. Men vi får hoppas att vinden avtar till helgen för vi ska ju tillbaka också. Nä nu går jag och Dennis för att sova, så får Magnus och Adam ta över.
Detta inlägg publicerades i M/T Onyx position och resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s