Måndag 6 September

02:00 Ankrar på redden i Murmansk. Släpper ut 3 schacklar eftersom det är ca 25-30 meter djupt. 1 schackel är 27,5 meter eller 15 famnar. Man skall släppa ut 3 gånger så mycket kätting som djupet man ankrar på.

Lotsen lämnar och jag sätter mig med ytterligare lite dokument som agenten vill ha.

02:35 Går och lägger mig.

04:30 Anker väcker mig och meddelar att nu är det dags att komma upp. Kommer upp och då är det fullt av folk och en hund.

1 veterinär som skall kolla lasten av fiskfoder.

1 Agent för tolkning

1 Hund och 1 Hundförare

1 Tulltjänsteman

3 Immigrations

Blir mycket papper som skall signeras och stämplas. Tullen söker igenom alla hytter med hjälp av hunden.

Veterinären vill ha prover av lasten.

06:30 Äntligen är de klara och ger sig av.

Jag får Mail om att de behöver kopior på alla manskapets certifikat. Stabilitetsberäkning och Voyageplan.

Ja det mesta kan jag ordna men Voyageplan blir inte lätt när man inte vet vart vi skall för att lossa. Vet inte hur många gånger jag begärt uppgifter på detta.

Tar lite frukost sedan går jag på min vakt igen. Så får vi se när vi får klartecken att avgå.

Får till slut positionerna på de olika fiskodlingarna så jag kan göra en Voyageplan.De säger att vi troligtvis får lots vid 16 tiden Ships Time. De ligger ju ytterligare 1 timma före men vi ändrar inga klockor ombord för detta korta stoppet.

Alyosha monument över de som stred mot Tyskarna under kriget.

Blir så trött på folk som inte kollar sina Mail innan de ber att man skall skicka mer dokument. Fick till slut ringa och förklara vilken fil de skulle öppna och att de skulle scrolla ner eftersom det var 5 sidor. 🤨

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig

16:30 Anker väcker mig och säger att de vill ha mer dokument. Så det är bara att gå upp igen.

Får sedan besked att vårt Ship Sanitary Certificate inte är giltigt längre. De kan ordna ett nytt men det skall ta 3 dagar 🤪

Jag meddelade dem om detta redan i Fredags och frågade om det var möjligt att ordna på Måndagen. Men tydligen så är det ingen som läser mailen jag skickar. De bara vill att jag skall skicka dokument till dem.

Fattar inte att något som tar 20 minuter att inspektera och utfärda i Skandinavien skall ta 3 dygn här.

20:00 Fortsätter vakten och det ser ut som att det blir en lugn natt. Då kanske man får sova i 5,5 timma i natt. 🥱

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s