Söndag 8 Augusti

Vi åt frukost och sedan gav vi oss iväg igen.

Det är ganska bra väg på sträckan mot Kristiansund.

När vi passerar vattenmagasinen då ser man att det nog är nästan 8-10 meter lägre vattennivå.

Enda problemet vi stötte på var vid ett vägbygge. Det var trafiksignaler så vi fick vänta en stund på grönt ljus. När vi sedan får grönt ljus och nästan kommit halvvägs så får vi möte med en tysk plåtis. Kan säga att det blev mycket vilt gestikulerande från Norrmännen framför oss. Men de körde ju bara personbil och vi kom i en stor husbil. Ja det gick att trä dig förbi ändå och vi kunde fortsätta.

Väl framme i Kristiansund så stannade vi för att handla lite. Vi hade nästan inget bröd kvar och ont om yoghurt. Nu är det ju lite speciella regler för butiker i Norge. De får ha öppet men inte i den ordinarie butiken.Utan de har en mindre butik med begränsat utbud.Det är i stort sett samma öppettider men betydligt sämre utbud.

Efter stoppet här så fortsatte vi ut på Averøy. Vi tänkte stanna ett par nätter på Lysøy Camping.

12:10 Framme vid campingen och det var bara att välja sig en plats. Vi tog oss lite lunch innan vi tog fiskespöna och gick ut på klipporna.

Det var riktigt fint att fiska från klipporna.

Britta satte sig och målade lite.Vi hör hur måsarna börja låta ovanligt mycket och undrar vad som är på gång. Då kommer det en stor havsörn flygande.

Det blir inte mycket fisk fångad men är ju så avkopplande.Vi går tillbaka till husbilen för att äta kvällsmat. Här är eldningsförbud så det blir ryggbiff i stekpannan istället. Men det verkar bli lika gott.Lite senare så går vi bort igen för att fiska lite.Jag lyckas fånga en makrill

Idag körde vi 167 km på ca 3 timmar med färja och handling.

Dag 8

Detta inlägg publicerades i Husbil, Resa, ställplats, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s