Lördag 24 Juli

01:30 Färdig lastade och avgår. Men eftersom det precis nu är högvatten så hinner vi inte till Tromsö i tid. Så vi går sakta mot Tromsö i väntan på nästa högvatten.

02:00 Går av vakten och lägger mig

08:00 Kommer på vakt och fortsätter mot Tromsö.

09:20 Förtöjda vid Bunkeroil i Tromsö för att hämta ett paket och lite olja. Vi passar även på att fylla färskvatten och slänga sopor.

10:25 Avgår och går sakta upp mot Skattöra.

11:30 Förtöjda på Skattöra men kom inte ända in till kajen. Men tillräckligt för att kunna börja lossa. Tidvattnet är ju på väg in och samtidigt lossar vi så efter 30 minuter ligger vi helt längs kajen.

Ska sedan försöka få reda på vad nästa last blir. Vill det sig illa så får vi vänta i ett dygn på att lasta och då hinner jag inte hem till min vaccination på onsdag. Får inga svar och blir allmänt irriterad.

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig. Försöker sova lite.

16:30 Går upp för att se om vi fått några svar. Men det har varit tyst då jag ringer och kollar. Får då besked att vi skall lasta ikväll.

Äntligen kan jag börja planera bytet av manskap. När detta är avklarat går jag för att försöka sova igen.

20:00 Kommer på vakt och ringer rederiet för att meddela planerna.

21:10 Börjar lasta asfalt. Sedan sätter jag mig med mina planerings listor inför semestern. Beställer kött från Thuressons som jag ska hämta på torsdag. Smidigt att få det färdig packat och klart, bara att betala och hämta upp.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s