Måndag 7 Juni

Ja idag blev det inga köpta frallor till frukost. Och efter frukosten så packade vi ihop och körde för att tömma gråvatten och fylla färskvatten. Sedan ner till färjan och åka över mot Gränna.

Vi siktade först ner mot Borås där Britta ville stanna till och köpa lite målargrejor. När vi närmade oss Borås så kom regnet med.

Efter stoppet i Borås så fortsatte vi till Forsbergs i Hyssna. Jag ville ha lite hjälp med att beställa solskydd till vår markis. När detta var avklarat så åt vi lite lunch i husbilen innan vi fortsatte mot Kusten.

Till slut var vi framme vid dagens slutmål.

Det regnade fortfarande lite lätt. Vi står nu bara 10 meter från min gamla båtplats i hamnen där jag växte upp. Ingen ställplats men det är tillåtet med parkering men inte camping.

När det slutade regna så tog vi en promenad bort till glasscafeet Tre Toppar. Varsin kaffe och jag skulle självklart ha en ”Läjets Special”

Vi gick sedan ner mot småbåtshamnen för att se om vi kunde äta på Joels Brygga ikväll. Men de hade bara lunchöppet fram till Torsdag. Så vi gick tillbaka mot husbilen.

Det klarnade mer och mer så medan Britta satte sig för att måla gick jag bort på fiskehamnen. Träffade Henrik och pratade med honom lite.

När jag kom tillbaka till husbilen då bestämde vi oss för att beställa varsin pizza från Läjets Krog & Pizzeria. Jag ringde och beställde och de har fortfarande samma nummer som när min mor och hennes bror hade kiosken som på den tiden hette Strandkiosken. Det är väl ändå minst 35 år sedan de sålde den. Där har man stått och sålt många glassar och hamburgare.

Jag gick och hämtade pizzorna och det tog bara 4 minuter var väg.

När vi hade ätit så gick vi en tur ut på piren. På vägen in så såg vi att båtarna var på väg ut för nattens kräftfiske.

Första båten ut var den K-märkta fiskebåten Nordvåg som ägs av Ingemar och Lars. Ser att det snart är dags för årets målning.

Sedan följde båtarna på rad.

När vi kom tillbaka till husbilen så kom mamma ner. Vi satte oss på bryggan och jag blandade varsin drink. Vi satt där i solskenet och pratade lite.

Lite senare så gick jag en runda på hamnen igen och träffade lite mer gamla arbetskamrater.

Vi avslutade dagen med en kort promenad längs stranden och fick se en fin solnedgång.

Detta inlägg publicerades i Husbil, Resa, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s