FG 829 Britta-Maria den första.

1999 Köpte jag Fiskebåten Anna-Maria av Lungön i Härnösand. Den fick namnet FG 829 Britta-Maria efter min fru.

Oct22$06Oct22$07Oct22$08

Den var byggd i Simrishamn 1966 som Inga-Lisa av Sandarne. Det var isatt en nästan helt ny Volvo Penta på 340 hk och hela båten var plastad.

Jag jobbade vid den tiden som styrman på M/T Brevik men längtade så tillbaka till fisket att jag använde denna på mina fritörnar.

Brevik 050322

Hade det varit dåligt väder under veckan så fick man ju ge sig ut på helgen och då följde oftast familjen med och barnen fick hjälpa till med fisken. Det var en väldigt rolig tid för både mig och familj.

Barnen på båten 2000

Kunde bli lite tungt ibland när man var helt ensam ute.

Peter drarpeter öppnar lyftetTrålen på väg in

Minns en gång när jag fick en stor sten i trålen. Var inga problem att få in lämmarna men när jag skulle börja ta in trålen så orkade inte tråltrumman. Fick använda mig av löttewinchen och ta ett omtag på trålen samtidigt som jag körde trumman. Så det blev mycket springande fram och tillbaka. Man fick vara försiktig så man inte fastnade i något eller att något gick sönder.

Men som tur var så var det stilla och fint väder och till slut fick jag upp löttet med stenen i så att jag kunde öppna och släppa ut stenen och givetvis fisk och kräftor som fanns där.

La mig bara raklång på däck efteråt och pustade ut helt slutkörd. Därefter var det bara att börja böda ihop det som gått söner på trålen innan jag kunde sätta ut trålen igen.

Detta inlägg publicerades i Anekdoter, Arbete, Yrkesfiske. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s