Torsdag 29 Oktober

02:00 Går av vakten och lägger mig.

08:00 Kommer på vakt och vi är på väg in genom Ofotfjorden. Det är stilla och fint men mulet och Narvik är full av stora bulkbåtar som skall lasta järnmalm från Kiruna.

 DSC_8356DSC_8357

09:40 Förtöjda i Narvik men vi kan inte börja lossa ännu eftersom de har problem med lossebandet. Får en bild från Stig som bjuder över mig på kaffe till bogserbåten han är på. Men jag har ju bara varit ombord i 8 dagar så jag får inte lämna båten ännu.

2020-10-29 10.04.27

Sätter mig och gör klart alla papper inför nästa resa som blir tillbaka till Leirpollen och lasta.

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig.

16:35 Färdig lossade och avgår.

20:00 Kommer på vakt och vi går Dead Slow ut genom Ofotfjorden. Vi får tydligen inte lasta i Leirpollen förrän på Måndag tidigast. Så nu sliter de med att hitta en resa innan dess.

Men till slut får jag besked att vi skall gå ner mot Mårnes för att lasta efter Rignator i morgon. De hade varit där och försökt ikväll men det var för mycket dyning. Så jag sätter kursen söderut med 7 knops fart så skall vi vara framme vid 8:30 i morgon.


Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s