Torsdag 1 Oktober

Tog en morgon promenad här i Sandhamn och jag har ju varit hår flera gånger med fiskebåt. Vi gick ofta hit in under natten när vi låg och fiskade torsk vid Ölands södra grund. Men sista gången jag var här så gjorde vi ett besättningsbyte med tankbåten Onyx här utanför. Vi ankrade upp utanför när vi kom ifrån Klaipeda i Litauen och var på väg mot Sillamae i Estland för att byta besättning. Det var dåligt väder så jag gjorde dränkte min första mobiltelefon när vi körde med MOB båten iland i det dåliga vädret. Vi vara alla helt dyngvåta när vi kom iland och skulle köra hemåt.

Ja efter promenaden så värmde jag några rundstycken till frukost.

Därefter så fortsatte vi färden upp mot Kalmar. Vi siktade på Forsbergs Fritidscenter för att se vad de hade för utbud. De hade bara 1 Carthago inne men flera Rapido och även en Frankia som såg väldigt intressant ut. Vi körde sedan bort till ett köpcenter för att handla lite innan vi fortsatte ut mot Öland.

Vi hamnade i Borgholm på en ganska fin ställplats ute vid havet. Vi åt lite smörgåstårta som jag köpte till lunch och efter det så tog jag en promenad med Chili medan Britta vilade. När jag kom tillbaka till husbilen så kom det helt plötsligt något stort och dök ner i vattnet intill oss. Trodde först det var en häger men när jag tittade till så var det 2 stora havsörnar.

Vi tog lite kaffe innan vi packade ryggsäcken och gick en längre runda. Vi gick först in mot stan och vidare upp mot Borgholms slott.

Mycket häftiga träd längs vägen och med murgröna som slingrat sig runt de stora ekarna.

DSC_8060DSC_8061DSC_8062DSC_8063DSC_8066DSC_8068DSC_8070DSC_8071DSC_8072DSC_8073DSC_8074DSC_8075

Vi kom upp till slottet men det var ju stängt så vi fick nöja oss med att gå runt och sedan ta en promenad ut mot havet.

DSC_8076

När vi kom ner vid havet så satte vi oss och tog varsin kall öl som vi hade med i ryggsäcken. På vägen tillbaka så diskuterade vi om vi skulle gå ut och äta eller om jag skulle laga något i husbilen. De mesta restaurangerna har redan stängt för säsongen så det blev tillbaka till husbilen.

Nu var jag så svett så jag gick bort och tog en dusch.

Till kvällen så gjorde jag tacos och vi satt inne i husbilen och såg på lite tv. Det blåser en hel del men temperaturen ligger på 14 grader ute.

Detta inlägg publicerades i Husbil, Resa, ställplats. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s