Tisdag 8 September

02:00 Går av vakten och vi är snart färdig lastade.

02:55 Färdiga och avgår.

07:40 Förtöjda på Evenskjer och lastbilarna är redo.

08:00 Kommer på vakt och lossningen är i full gång. Mulet och tråkigt väder. Men jag går upp till affären och provianterar lite grönsaker och mjölk. Tar sedan kundvagnen ner till båten och lastar av allt för att sedan gå upp med den igen. Så fick jag mig en promenad och lite motion. Är en ställplats här nere vid småbåtshamnen med sopstation och gråvatten tömning. Nära till affär och café.

Tillbaka på båten så får jag förfrågan från Seaworks om vi hinner ner och lasta och lossa på nästa högvatten. Jag räknar lite på det och säger att det går fint. Men då måste de börja lossa oss 06:00.

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig.

16:05 Färdig lossade och avgår.

18:30 Vaknar och går upp på bryggan. Får samtal från Seaworks igen som undrar om det går att lasta ikväll. Det ska börja blåsa sydvästlig vind. Jag säger att vi ska gå dit och försöka.

20:00 Kommer på vakt och vi närmar oss Anfinnsletta. Det blåser 12-16 m/s och går en hel del sjö.

20:30 Men jag gör ett försök och efter lite manövrerade så ligger vi till Kaj. Börjar genast lasta.

22:55 Färdig lastade och har stängt igen allt och sjösurrat. Så vi avgår och jag skickar manskapet i säng. Vi har visserligen bara 3 timmars segling till Liavika. Men högvattnet är först 05:20 så jag köra sakta in mot Ofotfjorden. Är ju betydligt längre in i fjorden så där är inte lika känsligt för vind och sjö.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s