Tisdag 1 September

02:00 Går av vakten och lägger mig.

03:45 Förtöjda på Skattöra och börjar lossa.

08:00 Kommer på vakt och börjar ringa runt för att få hit lite reservdelar. Sedan får jag besked att asfaltslasten blivit framflyttad 1 dygn. Så vi ska tillbaka till Fornes och ta med oss så mycket så vi hinner bli klara för lastning av asfalt klockan 4 på Onsdag morgon.

Så det blir att räkna lite och kolla på tidvattnet.

09:35 Färdig lossade men vi kan inte gå riktigt ännu. Jag har ju bokat hälsomyndigheterna för att utfärda ett Ship Sanitation Certificat. Har sådan tur att de precis kommer på kajen.

10:05 Inspektionen klar och vi avgår direkt.

13:15 Förtöjda på Fornes och börjar lasta. Jag räknar med att vi ska lasta 1500 ton för att hinna med allt. Lastar vi mer så får vi större djupgående och kan inte gå till Kaj förrän senare.

14:00 Går av vakten och äter lite torsk innan jag lägger mig.

16:00 Färdig lastade och avgår.

20:00 Kommer på vakt och vi kör sakta mot Tromsö. Räknar med att vi kan komma till Kaj 21:00.

21:05 Förtöjda på Skattöra i Tromsö och börjar genast lossa. Ja vi kom ju inte ända in till kajen pga vårt djupgående. Men vi kan ändå börja lossa och sedan är ju tidvattnet stigande och vi lossar. Så efter 40 minuter så ligger vi längs kajen riktigt.

Jag går iland och pratar med operatören vid asfaltsverket. Vi kan inte börja lasta innan klockan 5 eftersom tidvattnet måste sjunka igen så vi kommer in under lastrummen.

Vi öppnar upp en manlucka till en ballast tank. Vi har tydligen läckage från en dieseltank så det rinner in i ballast tanken. Vi får försöka laga detta provisoriskt i morgon och sedan beställa tid på något varv i närheten för svetsning.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s