Tisdag 30 Juni

05:00 Vaknar och går upp för att ta lite frukost.

05:20 Går bort till busstationen och det regnar.

05:30-05:38 Buss till stationen.

05:45-06:50 Tåg till Göteborg.

07:00-07:30 Flygbuss till Landvetter.

08:30 Planet ska precis stänga igen dörrarna när 2 män ställer sig upp och börjar filma. De filmar varandra och läser på sina lappar och protesterar mot flyg. Flygvärdinnorna kan inget göra utan ringer efter polis och vakter. De ber oss andra att bara sitta ner och inte ingripa. När vakterna kommer så går de av planet men planet måste ju genomsökas och det måste skrivas polisrapport.

Flygprotest

Så nu tack vare dessa miljöaktivister så har planet stått med maskinerna igång i över en timma. Dessutom så får ett par plan vänta på Arlanda i väntan på att vi ska komma dit. Så bränsleförbrukningen och utsläppen har ökat tack vare deras protest.🤔

09:35-10:15 Flyg till Arlanda.

11:35-12:25 Flyg till Oslo.

14:30-16:15 Flyg till Bodö. Väl framme där så går jag och hämtar ut hyrbilen. Båten lämnade ju Bodö för 2 timmar sedan för att hinna med tidvattnet i Saltstraumen.

Ringer och pratar med Anker och han säger att de ska vara i Finneid klockan 19:30. Så jag kör till köpcentret i Bodö för att ta en kopp kaffe och handla lite fiskegrejor.

18:35 Framme i Finneid och får väl sitta här och vänta en stund. Det är endast 9 grader och regnskurar. Syrenerna står i full blom så de är ju lite efter oss.

Så kommer de äntligen in mot kaj

19:25 Förtöjda i Finneid och jag går ombord. Pratar lite med Asbjörn som sedan tar hyrbilen mot Bodö. Jag går ner för att äta kvällsmat och byta kläder.

20:00 Kommer på vakt och lossningen är i full gång. Ringer till Mårnes och bokar lastning till 07:00 i morgon. Vi kommer ju inte genom Saltstraumen innan 05:20 i morgon. Då är det 1 knop utgående ström så det passar fint.

Går igenom lite papper och kollar Mail för att se vad som hänt och vad som skall ske.

23:15 Färdig lossade och jag gör färdigt alla papper innan jag lägger mig. Har varit en lång dag.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Hemma, Resa, Ukategorisert. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s