Söndag 3 Maj

00:00 Avgår från Rekefjord och går med lägsta fart mot Kvinesdal.

DSC_6876

02:00 Går av vakten och lägger mig.

07:00 Förtöjda i Kvinesdal igen.

08:00 Kommer på vakt och vi påbörjar precis lossningen. Jag tar mitt morgon kaffe ute på däck i solskenet.

2020-05-03 07.39.29

09:00 Grävmaskinen börjar krångla och vi lyckas lossa i ytterligare 30 minuter innan den stoppar helt. Jag får ringa till Volvo igen och försöka få tag i en service man. Så jag får säga till lastbilarna att det troligtvis inte blir någon lossning innan i eftermiddag. De kör därför hem igen.

2020-05-03 07.41.222020-05-03 07.42.152020-05-03 07.43.43

Jag får till slut tag i en tekniker som kan vara här vid 15 tiden i eftermiddag. Är väl inte så många kilometer han ska köra men på dessa vägarna så tar det sin tid.

Under tiden så tröstar jag mig med lite mer kaffe och bullar.

2020-05-03 10.30.20

14:00 Går av vakten och äter lite oxfile med pommes och därefter lite glass till dessert. Tänkte sedan lägga mig men får svårt att somna när jag inte vet hur det går med reparationen.

14:45 Volvo maskinservice kommer och han börjar genast felsöka. Är tydligen en NOX sensor som gett sig och måste bytas.

17:00 Grävmaskinen fungerar igen och jag ringer och kollar om lastbilarna kan komma tillbaka. Men eftersom det är söndag så får de inte tag i någon som kan köra igen. Får besked att vi ska påbörja lossningen i morgon bitti. Nu får jag ringa ut till Rekefjord och meddela att vi inte kommer ut och lastar ikväll så de behöver inte ha folk på vakt.

Vi förflyttar last mellan lastrummen för att provköra maskinen lite medan Volvo killen håller på att skriva rapport och packa ihop sina saker. Efter 40 minuters provkörning utan nya larm så åker Volvo hem igen och vi slutar för dagen.

Jag kommer inte sitta uppe så länge ikväll utan det blir nog sängen tidigt. Hoppas det går bättre med lossningarna nästa vecka. Vi har i alla fall tur med vädret.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s