Måndag 23 Mars

07:15 Vaknar och går upp för att sätta på kaffe, därefter går jag ner för att äta frukost. Efter frukosten så går jag upp på bryggan och tar mitt kaffe och bara slappar av en stund.

2020-03-23 07.23.21

Ja sedan är det bara att vänta på allt folket. Jag sätter matroserna i arbete med att byta packningar på lastluckorna.

Vid 10 tiden så kommer hamnkaptenen för att utfärda ett Ship Sanitation Certificate. I gamla tider så hette det Råttcertifikat och var ett bevis på att det inte fanns råttor eller andra skadedjur ombord. Nuförtiden så är det mer om hygien i byssan och i hytterna så att manskapet har bra levnadsförhållande. Kocken skall ha koll på temperatur i frys och kyl mm. Och vi skall ha en bra dokumentation på sophantering och ballast.

Samtidigt så kommer radioreparatören och skall kolla vår Navtex där vi får navigationsvarningar och vädervarningar. Den har inte tagit emot meddelande på ett tag och det var tydligen kortslutning i antennkabeln. Sedan hade vi problem med sändning av DSC meddelande på en av våra VHFer. Men den var tydligen helt död och måste skiftas ut. Vi måste ha dubbel uppsättning av all utrustning eftersom vi är klassade för Oceanfart. Vi gör ju resor upp till Svalbard emellanåt.

Ja dagen den går fort och vid 19 tiden så slutar vi för dagen och äter lite kvällsmat.

DSC_6517DSC_6518

Nu blir det fåtöljen en stund med en bra bok innan jag lägger mig.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s