Onsdag 12 Februari

Vi börjar dagen med Medical First Aid kurs där vi får bland annat öva på framstupa sidoläge, nackkrage, Hjärt Lungräddning och bära på bår.

image_galleryorthosis_neck_traumaMedical_care_training_3005-C-21011-2

Därefter så blev det lite lunch där vi bjöds på fisklåda med potatis. Jag passade på att gå bort till färjeläget där jag träffade Camilla som jag hade som styrman nere i Tyskland för många år sedan. Hon jobbar nu som samordnare här vid färjorna för att varva det med lite Kaptens jobb på färjan ibland om det behövs.

Efter maten så gick jag tillbaka till skolan där vi fick genomgång av Hypotermi innan vi skulle hoppa i sjön med överlevnads dräkter.

691

Vi skulle sedan simma en bit innan vi skulle klättra upp i en livflotte. Därefter simmade vi in mot land där vi skulle vända en flotte som hade hamnat upp och ner. Vilket var väldigt jobbigt när man hade den stora dräkten på sig. Men kallt blev det ju inte.

696flotte3

Vi gick sedan in för att värma oss lite och hade lite teori om nödraketer. Det sista momentet för dagen blev att skjuta upp nödraketer och prova bloss och röksignaler.

2020-02-12 17.05.482020-02-12 17.07.472020-02-12 17.09.012020-02-12 17.10.40

17:15 Färdiga för dagen och jag går bort till husbilen. När jag kommer dit så har gasolen tagit slut och det är ganska kallt. Tänkte bara slå om till extra flaskan men hade tydligen inte fyllt den så nu var jag utan gas. Fick ta och koppla loss strömmen och köra bort till macken och byta ut en av flaskorna.

Tillbaka i hamnen så parkerade jag och satte dit den nya flaskan och fick igång värmen.

Gick sedan bort till pizzerian och åt lite kvällsmat och där satt en av mina kurskamrater så vi åt och pratade lite.

Vid halv åtta gick jag tillbaka till husbilen och nu var det varmt och gott inne och jag sätter på lite kaffe och ser på tv. Nu är det bara en dag kvar och i morgon skall vi öva med livbåtar hela dagen.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Husbil, Skola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s