Torsdag 28 November

01:35 Förtöjda i Narvik och börjar lossa.

02:00 Går av vakten och lägger mig.

08:00 Kommer på vakt och det har gått långsamt med lossningen i natt.

10:00 Färdig lossade och avgår mot Hekkelstrand. Jag går ner i lastrummet och kollar så att de har sopat ordentligt. Vi skall lasta miljökalk och det måste vara riktigt rent. Men de får lite påbackning om att sopa bättre.

11:45 Förtöjda i Hekkelstrand och påbörjar lastningen. Det blir som en vit dimma ute och vi får stänga av ventilationen ombord.

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig.

17:15 Färdig lastade och avgår.

20:00 Kommer på vakt på väg ut i Vestfjorden. Stilla och fint väder –4 grader men molnigt.

Jag sätter mig med att rätta upp i vår Garbage Management Plan. Måste skriva in var ombord alla soptunnor står och hur mycket som ryms i dem och vad vi har i dem. Allt skall ju sorteras och hållas koll på. Måste skriva in i rapporteringarna mellan varje hamn hur mycket vi har i alla tunnor och var vi tänker lämna det. Hade ju varit enkelt om nu alla hamnar tagit emot sopor. Men det är inte många som tar emot sopor och speciellt inte om man kommer på kvällar eller nätter. Är det sedan miljöfarligt avfall så måste jag gå in på nätet och rapportera minst 24 timmar innan vad det är och var jag skall lämna det. Så det är inte enkelt i det verkliga livet även om det ser bra ut på papperet.

Räknar med att vara framme i Orkanger på Lördag eftermiddag men vi får inte lossa innan på Måndag morgon så det blir en lugn helg. Sedan blir det direkt till varv för att ta upp båten på land för bottenmålning och klassning.


Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s