Tisdag 22 Oktober

00:40 Färdig lastade och avgår från Alta.

02:00 Kjell löser av mig och jag går för att sova.

07:15 Förtöjda på Polarbase i Rypefjord och lossningen börjar genast.

08:00 Kommer på vakt och samtidigt kommer servicemannen och hämtar våra överlevnadsdräkter som skall provtryckas och certifieras.

Är inget vidare väder att lägga asfalt idag. –2 grader ostlig vind 15-18 m/s och snöfall.Freezing

2019-10-22 11.02.36

14:00 Går av vakten och lägger mig.

16:00 Kjell kommer och väcker mig eftersom det blivit ändringar i planen.

Tydligen har lastrampen i Alta gått sönder så vi kan inte lasta där på 4 dagar. De vill nu att vi skall gå till Repparfjord och lasta för Honningsvåg. Jag får då ringa och skynda på servicemannen att han får komma ner med dräkterna eftersom vi snart är färdig lossade. Får sedan ringa till Repparfjord och meddela att vi är där vid 22 tiden i kväll.

18:40 Färdig lossade och skall gå från kaj. Men det var lättare sagt än gjort när vinden är så kraftig och blåser oss mot kajen. Men till slut så lyckas Kjell ta oss därifrån och vi sätter kursen mot Repparfjord.

20:00 Jag tar över vakten och fortsätter in i fjorden.

20:45 Ringer till Repparfjord och meddelar att vi har 30 minuter kvar till kaj. Men får då svar att det blivit ändringar och att jag skall ringa till mäklaren.

Får tag i honom och får då besked att han hade gjort fel som skickat oss. De måste tydligen ha en båt med band vid lossning i Honningsvåg och det har ju inte vi. Så nu funderar han på att skicka oss till Stjernöya och lasta. Så jag sätter kursen sakta dit.

Efter en timma så ringer han igen och meddelar att kajen där är upptagen till i morgon eftermiddag. Så det blir att köra sakta in i fjorden och kanske ligga och driva lite i natt och sedan ha koll på när båten lämnar kajen på Stjernöya.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s