Tisdag 27 Augusti

00:55 Förtöjda på Bunkeroil i Kirkenes för bunkring och skifte av styrman. Kjell har inte behörighet att gå i oceanfart som det blir upp till Svalbard så jag får ombord en styrman från en av rederiets andra båtar.

01:55 Färdig bunkrade och avgår.

02:50 Vi kommer ut i Varangerfjorden och jag kan gå och lägga mig. Jag var tvungen att vara uppe ända ut hit eftersom den påmönstrande styrmannen inte har lotspapper.

08:00 Kommer på vakt efter frukosten och sätter på lite kaffe. Sedan är det dags att börja ringa lite samtal angående denna resan och meddela att vi är på väg.

När jag pratar med mottagaren av lasten så får jag reda på varför vi kör med sten från fastlandet upp till Svalbard. Tydligen så är det för att översvämnings säkra Longyearelva. De har tydligen kört upp 40000 ton sten dit nu och kanske det blir mer nästa år. Men detta är sista resan för i år.

När vi passerat Vardö så gör jag sista kursändringen på en lång stund. Vi har nu 487 Nautiska Mil tills vi är Väst om Svalbard och skall ändra kurs igen.

2019-08-27 08.27.40-1

Ja än så länge har vi tur med vädret. Det skall öka till 12-16 m/s i morgon men det blir sydostlig vind så vi får ju sjön och vinden med oss.

2019-08-27 08.54.54

Nu tappar vi snart mobiltäckning och får inte tillbaka den innan Torsdag kväll eller Fredag morgon beroende på hur vädret blir.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s