Fredag 9 Augusti

När vi ligger till kaj så sitter jag och funderar på vad vi skall hitta på när jag kommer hem. Jag fyller ju 50 men är inte hemma på min födelsedag. Så jag tänkte att vi skall åka iväg någonstans när jag kommer hem, bara jag och Britta. Sitter och kollar priser på flyg och hotell mm. Tittar på Edinburgh, Reykavik och Nordnorge.

Ja till slut så bestämmer jag mig för att det får bli Nordnorge.

2019-08-09 09.15.43

Bokar flyg, hotell, hyrbil och valsafari. Jag har ju varit här uppe så mycket och sett alltihopa men det kan ju vara skoj att dela med sig av upplevelsen. Men först blir det kräftskiva när jag kommer hem om ca 1 månad.

02:00 Går och lägger mig.

08:00 Kommer på vakt och de har lossat sedan klockan 7. Så det är bara att sitta och övervaka och hoppas vi får något besked på vad vi skall göra efteråt.

12:35 Färdig lossade och vi går mot Harstad för order. Vi kan inte ligga kvar här eftersom det skall komma mer båtar och lossa i helgen.

Jag ringer till Barents Ocean och hör om vi kan ligga på utsidan dem eftersom det inte fanns några mer väntekajer lediga. Har då turen att en styrman jag seglat med innan precis mönstrade på där idag. Så det var inga problem.

14:00 Går av vakten och äter lite innan jag lägger mig en stund.

15:10 Förtöjda på utsidan Barnets Ocean i Harstad.

17:00 Vaknar och då har kocken och styrman kommit tillbaka från provianteringen, det blev ett långt kvitto.

2019-08-09 18.35.46

20:00 Kommer på vakt efter kvällsmaten och går en runda på kajen.

2019-08-09 20.47.532019-08-09 20.57.48

Sätter mig sedan med en bok och läser resten av kvällen.

23:00 Går ner och lägger mig så får vi se om vi får några orders i morgon. Men vi ligger ju 3 båtar här vid kaj i Harstad nu och väntar på order.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s