Torsdag 30 Maj

Jag vaknade vid 7 tiden och tog Chilli med på en promenad. Jag hittade en liten orienteringskarta som man kunde prova orientering och hitta lite olika kontroller. När man kom till kontrollpunkten så scannade man QR koden med sin telefon och då fick man en fråga att svara på, eller om man bara ville så skrev man upp numret i sitt startkort.


2019-05-30 08.09.39


Vi tog några kontroller på väg till bageriet där jag inhandlade färska rundstycken- Tillbaka i husbilen så satte jag på lite kaffe och läste lite nyheter på nätet i väntan på att Britta skall vakna.


Efter frukosten så fortsatte vi västerut. Det regnade en hel del för att inte tala om vinden. Var lite ryckigt över Stora Bält bron. Väldigt mycket trafik idag med.


Vårt första stopp idag blev i Fredericia där vi gick ombord i min gamla båt Neptunus. Jag skulle hämta min väska med kläder och säga adjö till besättningen. Har ju tagit beslutet att jag inte kommer gå tillbaka till tankbåt igen. Hoppas att jag kan bli av med mina problem om jag gör något med mindre krav. Efter besöket ombord så tog vi lite lunch i husbilen innan vi fortsatte söderut.


Vi körde mot Åbenrå och stannade till vid en affär innan vi till slut var framme vid Åbenrå Sejlklubb. Är en riktigt stor ställplats vid marinan och med sandstrand precis söder om. Det var långt ifrån fullbelagt så vi fick en plats med havsutsikt.


Det trista vädret gjorde att vi mest satt inne och drack kaffe samt titta på tv.


Men till kvällen så gick vi bort till sejlklubben där det varje torsdags kväll bjuds på grill buffet. Vi var ju här i somras och då var det en torsdag med. Men det var ju betydligt varmare då så att vi kunde sitta ute och äta. Ja det var i alla fall riktigt gott och vi gick mätta tillbaka till husbilen. Tittade lite på vädret för resten av helgen och funderar på vart vi skall köra sedan.

Detta inlägg publicerades i Husbil, Resa, ställplats. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s