Våren är här

Ja jag började dagen med att köra till Varberg och köpa en begagnad byrå till Linnea. När jag kom hem så var det ju dags att lämna iväg Chili för klippning.

Före ser hon ut som ett litet lejon.

2018-04-07 10.34.31

När vi lämnat henne där så körde Britta ut mig till husbilen. Körde för att tanka och fylla vatten innan vi packade klart.

Efter och nu ser hon lite ynklig ut.

2018-04-07 15.36.57

När Chili var färdig klippt så satte vi kursen söderut, blev ett kort stopp på ICA maxi i Melby för inhandling av grillmat.

Vi  bestämde oss för att sikta på Råå. Tänkte se om ställplatsen vid hamnen öppnat, men den var full av båtar ännu så det tar väl ett tag till.

När vi skulle checka in på campingen så var det självbetjäning i en automat. Det stod 2 par före oss som inte fick ordning på det utan ringde direkt till centralbokningen och fick ordnat det. Så det tog lite längre tid än väntat men gick ändå smidigt. Vi tog lite kaffe och fika innan vi gick en runda längs stranden. Det var ju 16  grader varmt men blåste lite grand.

DSC01737DSC01739DSC01741

Såg Neptun passera fullastad mot Grenå och de hade haft ganska dåligt väder över östersjön förstod jag av bilderna som Karl-Anders la ut.

DSC01743

Det kom mer och mer husbilar så det var mycket folk på campingen. Vi satte oss inne i husbilen och streamade matchen mellan Falkenbergs FF-Eskilstuna som Falkenberg vann med 2-0. Har ju börjat säsongen bra med 2 segrar nu.

2018-04-07 18.11.34

Jag tände grillen och satte mig utanför i lä och tog lite gott i väntan på glöd. Det blev grillad lammfile och så gjorde jag sötpotatis i omnian.

2018-04-07 18.34.26

Blev en riktigt fin solnedgång ikväll.

DSC01744DSC01745DSC01746DSC01747

Vaknade till en riktigt fin dag och det var nästan vindstilla när jag och Chili gick längs stranden. Tillbaka i husbilen gjorde jag lite äggröra till frukost och det blev lite youghurt och kaffe med.

2018-04-08 08.58.27

Efter frukost så gick vi ytterligare en lång runda längs stranden innan vi packade ihop. Vi skulle ner till Lund och hämta Linnea som varit hos en kompis i helgen. Var inte lätt att hitta en parkering, men till slut hittade vi en och gick en runda genom stadsparken. Vidare in mot centrum till espresso house där vi mötte upp med Linnea. Köpte varsin bagel och gick tillbaka till husbilen för vidare färd hemåt.

Det blev ett stopp på Hallandsåsen för lite glass och rastning av Chili i solen.

Hemma så packade vi ut och jag hängde på cykeln och körde ut husbilen till förrådet. Sedan cyklade jag hem och nu är det verkligen vår ute.

Vi gick en runda med Chili längs älven och ser att många har väldigt svårt att läsa vägskyltarna. Det är bara bussar som får köra över tullbron söderut, men ändå så kör det fullt av bilar där med. Vet inte om de är blinda eller vad som är fel på dem när man inte kan läsa vägskyltarna. Vi väntade på att Oscar skulle komma från jobbet på Gekås innan vi kunde äta.

Till kvällen så blev det Dansk fläskstek med knaprig svål tillsammans med potatis och gräddsås. Har varit en riktigt fin helg och i morgon får jag köra och byta däck på bilen och passa på att tvätta den. Det är ju inte många dagar kvar hemma denna frituren.

Detta inlägg publicerades i bichonhavanais, Hemma, Husbil, Resa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våren är här

  1. Kors och Tvärs skriver:

    Ni har haft en riktigt härlig helg med avkoppling och god mat, ser jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s