Torsdag 4 Januari

06:30 Vaknar och går ner för att äta frukost. Var faktiskt en dålig hotellfrukost tycker jag. Inget varmt annat än kaffe, bara bröd och youghurt. Efter frukost så checkar jag ut och går till stationen och köper en tågbiljett.

07:35-08:48 Tåg till Vordingborg.

08:50-09:00 Taxi över sundet till Orehoved för att mönstra på Bulk Carrier. Eivind tar samma taxi tillbaka och sedan pratar jag lite med Asbjörn innan jag skall packa upp min väska.

Medan jag håller på så ropar Asbjörn att jag nog får komma upp och hjälpa honom. Vi får nämligen en Port State Inspection. Så det är bara att snabbt byta kläder och sedan upp och ta hand om den inspektionen. Har ju varit med om ett par stycken genom åren så det går fint och vi får bara 3 punkter. Vi får även genomföra en MOB båts övning för att visa våra färdigheter med den.

Lossningen fortgår under hela tiden och Asbjörn åker iväg med kocken för att proviantera lite.

15:45 Lossning avslutad och vi gör klart för avgång.

16:25 Lämnar jag och går genom Grönsundet ut för att snabbare komma till Köpenhamn. Lite trångt och grunt men det går fint. När vi kommit ut i öppna havet söder om Mön så lägger vi stopp lite och avvaktar. Vi ska ju inta vara till kaj i Köpenhamn innan 06:00 imorgon bitti.

20:00 Går av vakten och äter en god räksmörgås innan jag ska gå och lägga mig.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bulk Carrier, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s