Styrelsemöte

Det snöade hela dagen och Chili älskade att springa runt i snön utomhus. Britta och Elin körde till Gekås för att handla och äta julbord. Gekås bjöd sina anställda på julbord och familj fick följa med och äta till reducerat pris.

Till kvällen så skulle vi ha styrelsemöte och få information från valberedningen om hur det stod till med nytillskott.

Efter detta så påbörjades mötet och vi gick igenom alla punkter varav den största var att vi fått ansvaret att arrangera Sprint-SM i orientering. Visserligen inte innan 2020, men det är ett stort arrangemang och vi får genast sätta igång med planeringen. Vi bjöds på lite julmat och kaffe under mötet och fick även titta lite på nya tävlingskläder.

Nedan följer ett reportage från Hallands Nyheter.

scale-cachescale-cache1X2LDOL4scale-cache24VC2GOL


Sprint-SM i Falkenberg 2020

Falkenbergs OK kommer arrangera sprint-SM i orientering sommaren 2020. – Det kommer att bli en stadsorientering inne i Falkenberg, säger föreningens ordförande Peter Badenfelt.

SM-tävlingar i orientering för 2020 hade inga arrangörer. Det uppmärksammades av Falkenbergs OK som nappade och högg chansen att ta hand om sprinttävlingarna.
Svenska Orienteringsförbundet har varit i Falkenberg och inspekterat områdena som tävlingen är tänkt att gå i och också tagit arrangörerna på plusen.
– Jag tyckte att sprinten lockade. Det är mest publikvänligt och får mycket medial uppmärksamhet. Både styrelsen och medlemmarna var positivt inställda och vår ansökan gick igenom, säger Peter Badenfelt.

Publikvänlig bana
Tävlingarna kommer att hållas i början av sommaren och tävlingen genomförs både individuellt och sedan sista dagen en sprintstafett. Det är inte bara senioreliten som tävlar mot varandra utan också Sveriges bästa 18- och 20-åringar.
– SM kommer att fungera som en uttagning till sprint-VM i Danmark samma år, förbundet vill gärna se standarden på de svenska löparna inför världsmästerskapet, säger Badenfelt.
Bansträckningen är inte helt spikad, men att det kommer vara publikvänligt finns det inga tvivel om.
– Kvalet kommer att starta på Skrea strand för att sedan röra sig genom Hjortsberg och upp mot ishallen. Finalen kommer vara centralt i Falkenberg, men var vi kommer ha start och mål kommer vi hålla för oss själva ett tag.
Kommer finalen bli en ren stadsorientering?
– Vi kommer utnyttja lite av parkmiljön, det är tänkbart att vi rör oss upp mot Vallarna, säger Badenfelt.
Hur långt är ett sprintlopp?
– Det beror på hur banan ser ut, om den är kuperad eller inte. Sluttiden ska ligga runt 15 minuter. Här i Falkenberg är det väldigt slätt så det kommer bli en lite längre sprint, upp mot fyra kilometer.

Första SM-tävlingarna i Falkenberg
Det är första gången som ett SM går i Falkenberg, men klubben har vana av större arrangemang sedan tidigare.
– 1993 gick O-ringen i Halland med Falkenberg som huvudort. 2012 hade vi O-ringen igen i Halland och även om det gick i Halmstad var det många från Falkenberg som hade tunga poster i organisationen.
Falkenbergarna kan se fram emot tävlingar av yppersta kvalitet och Peter Badenfelt vill skicka med en hälsning till stadens befolkning.
– Det kommer alltid finnas de som har åsikter om att vi kommer störa stadsmiljön, men vi hoppas att invånarna i Falkenberg kan stötta oss och se det som något positivt.


Vi höll på ända till 22:00 och när jag kom hem så gick jag en sista promenad med Chili innan läggdags.

Detta inlägg publicerades i Hemma, Orientering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s