Tisdag 29 Augusti

06:00 Vaknar och går för att hämta lite kaffe. Går sedan upp och ser att det är 1,5 timma till lots. Sätter mig och njuter av kaffet i väntan på frukost. Jag får frukost lite tidigare idag eftersom vi skall ta lots vid halv åtta.

Efter omeletten så går jag upp och gör mig redo.

07:30 Lots ombord vid Trave tonne.

08:10 Förtöjda vid Hillenberg för lossning och sedan lastning. Jag sätter mig med lite papper och gör klart inför avmönstring.

Vid kaffet så kommer Chiefen med en present från honom och besättningen. 2017-08-29 09.52.43

Någon timma senare får jag presenten från Rederiet. Jag är uppsagd med 1 månads varsel. Så det som vi hört ryktesvägen stämde. En av rederiets större båtar är såld och skall levereras om 1 vecka. Så de som varit anställda kortast tid får gå. Det betyder att jag är en av dem.

Men eftersom jag haft mina aningar så har jag redan hört mig för lite hos andra. Så fort jag nu fick beskedet så tackade jag ja till jobbet jag blivit erbjuden. Vi får bara komma överens om när jag skall komma ombord och i vilken båt.

15:50 Lots ombord och vi avgår.

16:25 Lämnar lots vid Trave tonne och fortsätter mot Rostock. Tar en kopp kaffe ute i solskenet framme på backen. 25 grader varmt och nästan vindstilla.

20:50 Lots ombord.

21:30 Förtöjda på kaj 1 i Rostock och det var sista förtöjningen med denna båten.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bergen Troll. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag 29 Augusti

 1. tiaregndroppen skriver:

  😯 tur i oturen… Grattis till det nya och lycka till!! ⚓️🚢☀️

  • pkjellsson skriver:

   Ja det var väl inte den födelsedags presenten man hade hoppats på. Men jobb löser sig alltid. Får se om jag skall söderut eller norrut. Efter denna sommaren hade det inte varit fel med lite värme.

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Men så skönt att du redan fått nytt jobb. Grattis till det! Då får du se det som en bra födelsedagspresent 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s