Onsdag 9 Augusti

00:15 Lämnar lots vid Trave tonne och jag skyndar mig ner till sängen.

04:50 Väcks av styrman som meddelar att vi närmar oss Rostock. Så det är bara att ge sig upp och ta båten in till kaj.

05:40 Förtöjda vid kaj i i Rostock och börjar genast lasta. Jag går och lägger mig igen.

08:00 Styrman ringer och väcker mig för att tullen står och vill ha tullpapper. Så det är bara att skriva ut lite tull listor och ge dem. Passar på att äta lite frukost nu när jag ändå är vaken och får stekt ägg och bacon av kocken. Vi är nästan färdig lastade.

11:00 Lots och inspektör ombord för att jag skall avlägga ett prov på Tyska.

11:20 Avgår från kaj och blir hela tiden förhörd av dem om hamnen och restriktioner mm. Inte lätt när man samtidigt skall köra båt. Tyvärr går det inte så bra med en del frågor eftersom hela provet är på tyska och jag har inte vetat vad de skall fråga om. Så jag blir underkänd denna gången, men de säger att så brukar det vara. Men nu vet jag ju vad de kommer fråga efter nästa gång och kan läsa på lite mer.  De tyckte att körningen och min Tyska var bra, men får plugga mer på regelverket för hamnen.

12:20 Lots och inspektör lämnar utanför kanalen och vi fortsätter mot Travemunde.

17:05 Lots ombord vid Trave tonne och fortsätter in mot Hillenberg.

17:45 Förtöjda på Hillenberg för att lossa och sedan lasta igen. Jag bokar lots till klockan 3 i natt när vi skall gå till nästa bunkring.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bergen Troll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s