Måndag 8 Maj

07:30 Ja ännu en kopp kaffe innan jag går upp för att lösa av Vegar. Pratar lite med honom om att skriva evaluering av Polackerna idag. Vill höra lite vad han tycker om hur de arbetar och uppför sig. Inget roligt jobb att göra men det måste göras innan det blir rutin hos de som inte sköter sig.

Sätter mig och skriver så får jag ta det med varje man senare idag och förklara. Så får vi se om de skärper sig.

Sedan sänder jag iväg ett mail med Inmarsat C eftersom vi inte har mobilkontakt. Startar även upp satellittelefonen ifall vi behöver ringa.

Det är riktigt skitväder idag och det snöar till och med.IMG_4881[1]

12:00 Blir avlöst av Marcin och har en genomgång med honom om hans evaluering. Sedan meddelar jag att vi skall försöka anpassa farten så att vi är vid Utö lots station klockan 23:30 ikväll. Då kan vi vara inne i hamnen vid 7 tiden på morgonen som de önskar.

Efter maten så ber jag Polackerna komma upp en och en så jag får prata med dem och ge dem deras evaluering. Så får vi se om det blir någon bättring eller om vi får skaffa nytt folk. Riktigt skitjobb att behöva sitta och förklara för folk att de inte gör sitt jobb, men någon måste ju göra det och som Kapten blir det mitt ansvar. Ja nu är det gjort i alla fall….

20:00 Kommer på vakt igen och vi går sakta upp mot Utö.

22:35 Lots ombord och vi sätter full fart in mot Åbo. Ja så fort det nu går med denna skutan. Vi skall vara framme klockan 6. Eller klockan 7 Finsk tid, de ligger ju UTC +3 timmar.

Detta inlägg publicerades i Arbete, Bergen Troll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s