Påskafton 15 April

Jag vaknade strax efter sex och gick ner för att ordna lite kaffe. Satt i soffan och läste tidningen och drack kaffe och åt frukost.

Vid halv nio så bytte jag om och körde iväg till Nösslinge för att springa Nackheträffen. Hade anmält mig till H45 klassen och det var långdistans, vet inte om det var det bästa valet. Är ju ganska kuperat i det området. Det var ganska blåsigt och kallt idag men inget regn i alla fall. Resten av klubben var samlade med .2017-04-15 09.41.352017-04-15 09.41.42

Tror det är dags att investera i ett par nya skor snart.2017-04-15 12.30.32

Startade och sprang uppför backen till startpunkten.

Genade över till nästa stig och fortsatte den norrut och vek av åt öster vid andra släpstigen. Sedan följa släpstigen hela vägen och vika av på nordost uppför backen. Över bäcken och vidare uppåt till branten där 1:an satt.

Österut längs samma höjdkurva och ovanför våtmarken sedan vika av på sydost längs med våtmarken och gölen upp till vägen. Fortsatte den österut och läste fel på kartan och trodde jag inte kommit så långt. Så när jag kom till vägkorsningen så skulle jag vikit av söderut men sprang istället österut längs höjdkurvan. Såg plötsligt sjön som jag genast upptäckte var Mörtsjön och förstod var jag var. Fortsatte ut till vägen och fortsatte den söderut till vändplatsen. Sedan var det bara kompasskurs ner mot punkthöjden där 2:an satt.

Kompasskurs på sydväst över mossen och rundade en lite höjd kom till kanten på hygget och vek av lite för tidigt söderut men upptäckte det och fann branten där 3:an satt.

Försöka hålla höjdkurvan hela tiden söderut genom snåren. Kom över våtmarken och kom fram till en höjd men började leta redan vid den vilket var fel. Kom på mitt misstag och fortsatte söderut och kom fram till nästa våtmark och följde den till branten där 4:an satt.

Ner för åsen mot sjön och försökte träffa den lilla stigen där. Följde den och gick mellan höjderna söderut och sedan längs Lillasjö ut till stigen. Följde den söderut och upp för backen och över kullen till sänkan på sydsidan där 5:an satt.

Nordvästlig kurs genom snår och hyggen. Höll ungeför samma höjdkurva och gick över den sydgående gärdsgården och sedan den öst/västgående . Vidare på nordväst och träffade precis hörnet på vägen. Vidare nordväst och över mossen och kom precis i kanten av vändplatsen, följde vägen en bit väster och vek av på släpstigen norrut. Över hygget och uppför mot sänkan där 6:an satt.

Följa kanten på hygget och sedan över mossen och längs kanten på nästa hygge. Efter den stora branten på hygget så vek jag av söderut. Gick först uppför och sedan nerför över gärdsgården och genom tätskogen. Kom lite för långt västerut och fick klättra upp till stenen där 7:an satt.

Norrut och rundade höjden och tätskogen. Över hygget och kom fram till en stig. Men jag hade än en gång läst lite fel på stigen och började leta i fel brant. Sprang runt där en bra stund upp och ner för branten. Kom till slut på mitt misstag och läste in mig riktigt. Följde stigen mellan våtmarkerna och uppför höjden till stenen där 8:an satt.

Ner till stigen och bara följa den fram till stigkorsningen där 9:an satt.

Sedan försök till spurt mot mål, men jag var så trött i benen efter 600 höjdmeter och 9,3 km löpning på 1 timma och 41 minuter. Blev en 11 plats av 13 startande.

Nackheträffen 2017 H45

Byta om till lite torra kläder och sedan bege sig hemåt. Bjöds på kaffe och kladdkaka när jag kom hem. Duschade och förberedde kvällens mat.

Jag gjorde ungsstekt lax med potatis, sallad och romsås.

Detta inlägg publicerades i Hemma, Orientering, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s