Tisdag 23 Augusti

Efter frukost så åkte jag bort till Slätten för att sätta ut resten av kontrollerna inför kvällens motionsorientering.

2016-08-23 09.52.36

Till kvällen så åkte Oscar till Skogstorp för att spela match mot Varbergs GIF. Jag körde ut till Dagsås för att vara med på Varbergsmästerskapet i medeldistans orientering. Hade anmält mig i H45 klassen där vi var ganska många anmälda.

Från startpunkten så sprang jag ut mot fältet som jag följde och hoppade över bäcken och söderut på ängen. Över gärdsgården och uppför backen lite på skrå. Korsade gärdsgården och vidare rakt söderut till stenen. Men jag sprang först förbi den och fram till nästa sten innan jag upptäckte felet och sprang tillbaka och tog 1:an.

Söderut till grusvägen som jag följde västerut till stigen som vek av söderut. Snurrade runt lite i tätskogen och längs staketet innan jag hittade stenen där 2:an satt.

Kompass åt sydost över stängslet och vidare över stängslet på andra sidan. I kanten på våtmarken och fram till bäckkröken där 3:an satt.

Norrut en bit och sedan följa släpstigen på sidan med det förbjudna fältet. Över stigen och sedan gärdsgården och följa bäcken på nordost fram till jag såg 4:e kontrollen vid bäckslutet.

Sedan fortsatte jag fram till vägen och vet inte vad jag tänkte för jag tog ju grundligt fel på grusvägen och asfaltsvägen längre fram. Sprang runt i sankmarken bland galna kossor innan jag kom på var jag var och sprang ut på grusvägen igen och följde den till asfaltsvägen. Följde den österut och vek av vid gärdsgården och fram till slutet av den lilla våtmarken där 5:an satt.

Försökte hålla kompass riktningen men började leta lite för tidigt. Var många som sprang och letade efter samma kontroll så jag började ju leta med. Men till slut fann jag stenen och 6:an.

Ut till släpstigen och sedan fann jag en drivningsväg som inte var med på kartan men som var bra att springa på och gick mellan tätskogs områdena. Kom ut vid vägen och gärdsgården och vek av åt väster längs våtmarken och fram till den lilla höjden där 7:an satt.

Rakt norrut över våtmarken och uppåt lite innan det gick fint att springa längs släpstigarna ner till stenen där 8:an satt.

Västerut över två gärdsgårdar och en bäck, sedan hålla höjdkurvan fram till nästa bäck och kanten av våtmarken där 9:an satt.

Tyckte det gick så mycket uppåt att jag valde att springa runt höjden och följa vägen söderut. Vek av på sydväst och såg kontrollen ganska tidigt. Blev lite uppför fram till stenen där 10:an satt.

Sprang västerut längs gärdsgården och fram till vägen. Tog söderut på den och vek av åt väster. Strax därefter så sprang jag längs sluttningen fram till branten där 11:an satt.

Ner mot gården och på sidan med ladan och fram till korsningen där 12:e och sista kontrollen satt.

Sedan bara spurta i mål.

Tid 1 hr 2 min och 5,6 km löpning. Näst sist i min klass och verkligen inte nöjd med loppet.Varbergsmästerskap H45 2016

Körde mot Skogstorp för att se sista halvlek på matchen. Det stod 2-3 och Oscar hade varit bra i målet. Men så fick de en back utvisad och då föll hela laget ihop och de förlorade med 2-6. Kan väl inte säga att domaren var särskilt bra.

Det här inlägget postades i Hemma, Orientering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s