Lördag 26 Juli

Åt frukost hemma i lugn och ro innan jag åkte in till stan för att anmäla mig till Falkenbergs Stadslopp. Anmälde mig till 10 km loppet och passade på att prata lite med Peter angående lilla stadsloppet. Jag skulle ju vara förcyklist till det loppet.

Åkte in på ICA och handlade för att sedan skynda mig hem med den. Tillbaka in till stan och tog cykeln bort till Nelsens för att lämna tillbaka sport identen vi lånat. Sedan bort till Tullbroskolan för att ha genomgång av banan och vilka som skulle cykla med respektive klass. Johan skulle cykla med första klassen och jag med andra. 2014-07-26 11.34.332014-07-26 11.34.54

Vi cyklade banan fram och tillbaka för att lära oss hur den gick.

12:00 Första starten gick för Lilla Stadsloppet och 3 minuter senare gick starten för min grupp. Det var 26-28 grader varmt så det var väldigt varmt. Löparna sprang på ganska bra men vi kom inte ikapp de sista löparna från första starten innan vid Tullbron ungefär. Så jag cyklade med ända in till målet. Därefter så skyndade jag mig till bilen för att köra hem och äta lite. Tog mig lite youghurt och bär innan jag och Britta åkte in till stan igen.

På vägen in till stan så började det regna och jag hoppades att det skulle fortsätta så att temperaturen skulle gå ner lite. Men strax innan start så slutade det och solen kom fram igen.

14:00 Starten gick och jag försökte flyta med så bra som möjligt i folkmassan. Det gick inte överdrivet fort och det kändes bra. Vi passerade 5 km efter 23 minuter så det var ingen ny rekordtid för mig på gång. Efter 6,5 km så kände jag av värmen och började gå lite. Sänkte farten lite och joggade på med några kortare gåpauser emellan. När vi passerade vätskan vid 8 km nere vid Laxstugan så ökade jag farten eftersom det var skuggigt och mjukare underlag att springa på. Passerade Tullbron och Britta hejade på mig, men det var ganska jobbigt och jag hade hög puls.

10451027_4495526283248_640015709437308082_n

Kom till bryggarebacken och försökte öka tempot men det var helt tomt för krafter. Men när jag kom upp vid torget och det planade ut så fick jag upp farten rejält och såg att jag skulle klara 50 minuter. Stormade ner för gatan och sprang in på tiden 50:00 exakt. Hade då en maxpuls på 198 och ett tempo på 2:50.

Stapplade igenom målfållan och fick en banan och lite vatten för att sedan möta upp med Britta. Vi gick bort mot bilen och åkte hem.

Satte mig på altanen hemma i solskenet och drack lite resorb. Sedan blev det en lugn dag efter detta.

Detta inlägg publicerades i Hemma, Löpartävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s