Torsdag 27 Mars

Dagen började med att vi skulle in till banken och se över våra lån och försäkringar. Det blev 1,5 timma där inne. Sedan gick vi och åt lite sushi till lunch.

Efter lunch så åkte vi ut till Slätten för att titta på ett radhus. Det såg väl ganska bra ut men det var mycket som behövs ordna där. Vi bokade tid med mäklaren för att han skall komma och värdera vårt hus.

Vi hämtade Oscar på skolan och åkte hem. Strax efter kom mäklaren och tittade på vårt hus och gjorde en snabbvärdering. Sedan lagade jag en skaldjursrisotto innan vi skulle iväg igen.

Vi skulle in till Arvidstorp och titta på en bostadsrätt. Denna var mycket bättre men läget var lite sämre. Men de skulle få in en större bostadsrätt snart och hon lovade att kolla om vi kunde få titta på den innan jag åker iväg på jobb igen.

Väl hemma igen så bytte jag och Oscar till träningskläder och åkte iväg till Sibbarp för att vara med på Öppet Varbergsmästerskap i Natt orientering. Oscar sprang H14 och jag H45.

Startade längs vägen och när jag närmade mig tomten så vek jag av norrut och fram till gärdsgården. Följde den på Nordost upp till 1:a kontrollen.

Kompass ner mot vägen och över ängen. Sprang längs beståndsgränsen fram till jakttornet och stämplade 2:an. Samtidigt som Peter Hagström som startade 1 minut före mig.

Kompasskurs ut mot ängen och vidare över den mot gärdsgården. Sedan mot stenröset på ängen och 3:an.

Ut mot gården och vägen för att kunna springa lite fortare. Vid grustaget vek jag av mot sydväst och fram till 4:an.

Kompasskurs över ängen fram mot höjden. Öster om höjden låg våtmarken där 5:an låg.

Kompasskurs söderut mot vägen. Framme vid vägen så följde jag den österut svängde av på sydost men drog lite för mycket sydligt. Kom ut på ängen och fick syn på våtmarken och diket vilket jag följde fram till 6:an.

Kompass söderut över gärdsgården och till stenröset och 7:an.

Kompass på sydost över ängar och gärdsgårdar kom till höjden och följde den ut mot åsen där 8:an låg.

Kompass på nordost över ängen och kom i hörnet perfekt. Ner mot släpstigen där 9:an låg.

Kompass längs släpstigen och sedan vika av söderut till kontroll 10.

Kompass ostsydost mot hörnet av ängen  och därefter in i skogen till stigen.  Följde stigen en bit och vid svängen på den så fortsatte jag rätt fram mot höjden och 11:an. Här var Gert före mig och jag tänkte bara försöka hänga på honom mot målet.

Men det blev ju helt galet.  Följde ju fel stig och hamnade nere vid vägen. Blev ett dåligt vägval och jag var 2,5 minut långsammare än Oscar på denna sträckan.

Slutade på en 4:e plats av 87 startande. Men jag slog både Badenfelt och Hagström. Fast Martin Johansson gjorde bra ifrån sig på Ö8 vilket var samma bana. Han var 54 sekunder före mig.

VM natt 2014

Detta inlägg publicerades i Hemma, Orientering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s