Nackhällerundan 2011

Efter att ha ätit en stadig grötfrukost så åkte vi upp till Nackhestugan. Vi var bland de första som var där och satte oss i gräset och inväntade de andra. Solen sken och temperaturen började stiga. Men det skulle inte bli lika varmt som förra året.

DSC08918

Klockan 10:30 så gick starten för Lilla Nackhällerundan som var 1,8 km. Linnea och Oscar stod på startlinjen i tjej och killklassen. Starten gick och jag stod och tog kort på dem efter en 400 meter. Linnea låg i täten men Oscar låg i slutet men med ett stort leende.

DSC08923DSC08929DSC08931

När de passerat så gick jag bort till målgången. Förste person i mål var Olle Josarp för FK Friskus. Sedan blev det spurtduell mellan Linnea och en tjej från varberg. Men Linnea hade börjat sin spurt lite för tidigt och orkade inte hålla undan utan förlorade med 3 sekunder på tiden 7:38.

DSC08934DSC08938

Näste person i mål var Oscar på tiden 8:39 sedan följde en hel del andra löpare.

DSC08944

Klockan 11:00 Gick starten för Stora Nackhällerundan som var 9 km. Jag, Britta och Elin skulle springa i herr respektive damklassen.

Starten gick och jag började i ett ganska lugnt tempo, men redan efter 600 meter kände jag att det gick lite för långsamt och ökade farten. Jag sprang därmed ifrån Mikael Martinsson och kom upp jämsides med Matilda. Vi hade sedan följe i ett par kilometer. Men vid tredje backen så orkade hon inte hänga med mer utan sackade efter.

DSC08956DSC08957

Jag fick då springa ensam en bit innan jag kom ikapp en kille från OK Gläntan och en tjej. Men i uppförsbackarna tappade jag en del, fast så fort det gick utför eller på slätten så kom jag ikapp dem igen.

Men vid sista stora backen så tappade jag för mycket och orkade aldrig komma helt ikapp dem igen. Jag sprang imål på tiden 47:22 och slutade på 20 plats.

DSC08964

Britta sprang in på 54:09 och blev 7:a i damklassen och Elin sprang in på 60:11 och slutade på 8:e plats.

DSC08979DSC08985

Det blev en kanondag och ganska varmt, men rundan är fin och rolig att springa.

Efter prisutdelningen så åkte vi hem.

DSC08994DSC08997

Väl hemma så gick vi genast bort till pizzerian och åt eftersom ingen orkade laga någon mat.

Det här inlägget postades i Hemma, Löpartävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s