Tre Skåningar och en Dansk

Fredag morgon så åkte vi iväg mot Helsingborg för att vara med på tävlingen tre skåningar och en dansk. Vi stannade till i Slöinge för att köpa lite gott fikabröd. Sedan fortsatte vi söderut igen.

När vi kom till Hallandsåsen så stannade vi och åt våra goda vaniljbullar och drack lite kaffe. Sen fortsatte vi ner till Helsingborg där vi parkerade husvagnen strax norr om Råå camping. Vi kopplade loss husvagnen och körde till färjeläget för att ta oss över till Helsingör för att handla lite god återhämtningsdryck. Vi handlade lite innan vi åkte in till centrum för att äta lunch. Vi åt en jättegod fisktallrik innan vi åkte tillbaka till Helsingborg för att hämta vår husvagn och checka in på campingen.

Vi skulle campa på Hedens idrottsplats tillsammans med de övriga orienterarna. Platserna vi blev tilldelade var inga stora platser men vi skulle ju mest tävla. Vi satte upp förtältet och började sedan göra oss klara inför kvällens första etapp.

Vid 5 tiden så cyklade vi mot TC som skulle ligga en bit söderut från campingen. Det blev 5,5 km dit och där mötte vi övriga FOK are.

Tävlingen var av sprintkaraktär i bostadsområde med en del grönområde. Linnea lyckades bäst i familjen idag med sin 5:e plats och Elin var 6:a. Jag och Britta tyckte väl att det gick hyfsat men i tävlingsklass så får vi svårt att mäta oss. Oscar hade feber så han gick sin runda.

_DSC5289DSC08849_DSC5334DSC08855

Lördag morgon så cyklade vi till färjeläget för att åka över sundet igen. Vi åkte över med färjan och cyklade sedan mot TC som låg en bit norr om Helsingör.

Även denna etapp så var det Linnea som lyckades bäst med en 4:e plats och Elin på en 5:e plats. Jag och Britta var som vanligt väl distanserade av de övriga löparna.

_DSC5473_DSC5474_DSC5481_DSC5485_DSC5522_DSC5531DSC08858DSC08859DSC08862

Sedan var det till att cykla tillbaka till färjan och vidare mot campingen. Jag ordnade med lite pastasallad och sedan vilade vi lite innan kvällens etapp.

SAM_1274

På kvällen så tog vi bilen bort till Berga industriområdet där kvällens etapp skulle gå. Även detta var av sprintkaraktär och det gick undan för oss. Linnea var nu 2.a endast 10 sekunder från segern och Oscar som nu var feberfri kom in på en 5:e plats.

_DSC5620

Efter kvällens etapp så åkte vi tillbaka till husvagnen för att äta färska räkor. Ler med tungan ute

Söndag morgon så var det dags för sista etappen som gick strax söder om Berga industriområde. Även detta var en sprintetapp och Linnea hade chans på bra placering. Hon hade 19 sekunder upp till 3:e plats och 45 sekunder till 2:a plats. Men tyvärr så bommade hon och kom in på 5:e plats och slutade på 4:e plats totalt. Övriga i familjen gick bra men inga topplaceringar.

_DSC5708_DSC5710_DSC5712_DSC5753DSC08865DSC08866DSC08868DSC08872DSC08873DSC08875DSC08877DSC08878DSC08884

Efter den sista etappen så åkte vi tillbaka till campingen för att duscha och packa ihop. Sedan så stannade vi på MacDonalds  och åt lite innan bilfärden hemåt. Vi är nu trötta men nöjda efter en intensiv tävlingshelg. Ser redan fram emot nästa tävlingshelg som troligtvis blir Tjoget i Emmaboda.

Detta inlägg publicerades i Orientering, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s