Träningsdag

Började dagen med att vi samlades vid klubbstugan för gemensam avfärd ner till Villshärad. Vi skulle ner och springa på kontrollerna inför O-ringen nästa år. Var en väldigt fin karta som stämde väldigt bra förutom att vissa så kallade punkthöjder knappast var några punkthöjder att tala om. När man sedan skulle hitta en liten blå pinne som bara var 10 cm hög i gräset eller sanden…  Ja jag sprang i alla fall 8 km på 1:08 plus 1 km uppvärmning till starten.

Sedan bar det av mot klubbstugan för lite lunch innan eftermiddagens sprint tävling på vallarna. Vi åt spaghetti med köttfärssås och sedan åkte jag hem för att hämta familjen som skulle vara med på sprinten.

Vi samlades vid scenen på vallarna och började med en prolog. Vi startade med 30 sekunders mellanrum med olika banlängder beroende av ålder och kunskapsnivå.

DSC08841DSC08842DSC08843DSC08846

Jag startade men fick ingen riktig fart i början och fick ganska snart sällskap av Johan Eliasson som startade 30 sekunder efter mig. Vi hade samma banlängd och kom i mål samtidigt. Jag blev även slagen av Ronnie med 30 sekunder och Claes med 2 sekunder. Jag skulle därför starta efter dem i jaktstarten.

Britta gick ut först följd av Linnea 44 sekunder efter sedan kom alla med lite mellanrum. När Claes startade så fick jag en lite dålig start och var inte ikapp honom innan vid 2:a kontrollen. Men sedan vid 7:e kontrollen så sprang jag förbi både Ronnie och Johan coh började utöka. Höll sedan detta hela loppet och slutade på 13:e plats av 20 startande.

Elin blev 2:a, Linnea 3:a och Britta 4:a. Oscar som bommade rejält på prologen startade sist av alla i jaktstarten och när han nästan var i mål så ramlade han i en nässelbuske och kom ledsen tillbaka.

Det har varit en rolig dag med mycket härlig orientering och fint väder. Nu avslutar vi dagen med grillning och lite god dricka.

Det här inlägget postades i Orientering, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s