Lördag 29 Januari

00:00 Kommer på vakt en bit innan Askvoll. Ser på AIS att vi kommer få möte med Isafold i den smalaste biten vid Askvoll så jag slår av på farten och låter de passera först. Fortsätter upp förbi Florö och när vi närmar oss Målöy så blåser det 26 m/s sydlig vind och ösregnar. Kommer ut förbi Skongenes men det rullar inte så farligt. När vi rundar Stadt så får vi sjön in akterifrån så vi väljer at fortsätta mot Flåvärsleia.

06:00 Går av vakten en bit efter vi passerat Stadt.

12:00 Kommer på vakt precis när vi ska runda Kolbeinsflua och ge oss ut på Hustadvika.  Det blåser nu 20 m/s västligt och båtarna vi möter har det kämpigt i den grova sjön. Men för vår del så går det bara fint.

Styv kuling på HustadvikaOle-Arvid Nergård T-5-HOle-Arvid Nergård T-5-H nr2Ole-Arvid Nergård T-5-H och Trader BulkFröyanes Senior SF-24-SNordkynTrönderkari NT-200-VRana ExpressMögsterhav H-21-AVViking Queen

Fortsätter in över Hustadvika och in i Trondheimsleia.

18:00 Går av vakten vid Sörleksa och går ner för att äta entrecote innan läggdags.

20:30 Förtöjda på Fagervika i Trondheim för att lossa jetfuel.

Det här inlägget postades i Bergen Nordic. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s