O-ringen 2009

Fredagen den 17 Juli
 
Husvagnen packad och vi gav oss iväg tillsammans med familjen Hagström mot Eksjö.
Väl framme i Eksjö så fick vi letat upp våra platser och valde ut ett par som skulle passa oss bra. Satte upp förtälten och fikade lite blåbärspaj tillsammans.
 
Efter detta så tog jag, peter och Johan och gav oss ut på en joggingrunda för att kolla hur långt det var till TC. Det var 900 meter till den ena och 3 km till den andra så det blev totalt 6,7 km jogging idag.
På kvällen så grillade vi lite tillsammans och tog det lungt resten av kvällen.
 
Lördag 18 Juli
 
Cyklade in till Eksjö för att se staden och handla lite kläder. Under dagen så anlände de övriga FOK’arna och snart så var alla samlade.
På kvällen så cyklade vi in till Eksjö igen för att se på MILKO stafetten där Hallands laget hade med 2 FOK’are.
Det gick bra för laget och de slutade på 16:e plats av 35 lag.
 
Söndag 19 Juli
 
Då var det äntligen dags för etapp 1 av O-ringen. Vi cyklade ner till TC och jag gav mig iväg för att skugga Oscar på en U2 bana. Det blev 2,7 km på 25:22 vilket gav honom en 40:e plats och sedan gick jag iväg till min start som låg 2 km bort. Det gick väldigt bra för mig ända till näst sista kontrollen som jag bommade med 10 minuter. Detta gjorde att jag tappade från en 12 plats ner till 73 plats av 145 startande. Sprang 8,69 km på 1:10:21.
Britta sprang D35M och blev 53:a av 75.
Elin sprang D14 och blev 86:a av 156.
Linnea sprang D12 och blev 52:a av 98.
 
 
Måndag 20 Juli
 
Idag var det Etapp 2 och vi cyklade de 3 km till TC. Som vanligt så skuggade jag Oscar på en U2 bana som blev 3,3 km på 29:04. Sedan fick jag gå 2,5 km till min start. Jag sprang en bana som blev 7,52 km på 57:27 och hela banan gick jättebra med endast ett par småmissar. Kom in på en 17:e plats och var bäste FOK’are i min klass och slog Mikael Martinsson med 1 sekund och Peter Badenfelt med 1:30.
 
Tisdag 21 Juli
 
Etapp 3 och samma TC som dagen innan vilket innebar cykel i 3 km.
Först så skuggade jag Oscar på en U2 som blev 3,16 km på 27:32. Sedan fick jag gå 1,5 k m till min start. Jag sprang en bana som blev 7,19 km  på 48:21 och hade även denna dagen inga särskilda bommar. Jag hamnade på en 7:e plats endast 29 sekunder efter Mikael Martinssson men jag slog även idag Peter Badenfelt.
På kvällen så dukade vi långbord hela klubben och åt Tacos.
 
Onsdag 22 Juli
 
Vilodag som vi tilbringade med att åka till Tenhult och titta på husvagnar samt att åka till Nässjö och koka lite korv vid en sjö tillsammans med familjen Hagström.
På kvällen så fick Linnea 39 graders feber och blev nerbäddad.
 
Torsdag 23 Juli
 
Då var det dags för 4:e etappen och vi var tillbaka på TC vid ränneslät vilket endast var 900 meter bort.
Skuggade först Oscar på en U2 som blev 2,63 km på 21:09.
Sedan gick jag 2,8 km till min start.
Jag gav mig ut på min bana som gick näst intill felfritt och den blev 4,04 km  på 28:05 vilket gav mig en 22 plats. Idag så blev jag slagen av Mikael Martinsson med 8 sekunder, men jag slog Peter Badenfelt med 20 sekunder.
 
Fredag 24 Juli
 
Etapp 5.
Idag så gällde det att slutföra O-ringen och hoppas på en bra placering. Vi cyklade bort till ränneslätt och jag skuggade Oscar på en U2 bana som blev 2,55 km på 25:29.
Sedan gick jag 2,1 km till min start. Jag tyckte att det började dåligt med en liten bom på 1:a kontrollen. Sedan så fick jag det till att stämma bra och sprang på med bra fart. Men vid näst sista kontrollen och vid samma område som första dagen så bommade jag och fick leta länge innan jag hittade kontrollen somjag trodde var min. Stämplade och sprang mot sista och sedan var det bara upploppet kvar och jag dundrade i mål på tiden 58:44 och en sträcka av 7,76 km. Var väldigt nöjd ända tills jag ko till utcheckningen där jag fick besked att jag ej var godkännd. Fortsatte bort till den röda utgången och fick reda på att jag stämplat på kontroll 189 som låg 75 meter öster om min kontroll som hade nummer 186. Så där försvann min fina vecka på grund av att jag stressade och inte läste tillräckligt på kontrolldefinitionerna.
 
 
Detta inlägg publicerades i Orientering. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s