Fredag 24 April

06:30 Vaknar och har nog lite resfeber eftersom jag vaknar så tidigt. Tittar ut på ett spegelblankt Skagerakk där sollen börjar skina i öster. Ner och tar en kopp kaffe och se på lite nyheter. Efter frukost så blir det de vanliga voyagereports och Daily reports till alla berörda parter innan jag börjar på med hyttstädningen. Skall bli väldigt skönt att komma hem idag och träffa barnen igen efter 5 veckor till sjöss.
Så ikväll så blir det till att starta grillen när det är så fint väder.
Fortsätter bort mot Donsö Svartskär och ringer till rederiet och meddelar vår ankomsttid. De frågar om det är OK att de kommer ut och äter lunch ombord och hälsar på besättningen, så jag går ner och frågar Sergio om det går bra. Han tittar på mig och sedan ner i marinaden av kyckling. "OK i will take out some more chicken"
11:50 Stoppar väster om Donsö Svartskär och rederiet kommer susande med båten. Jörgen, Fredrick, Carl,Andreas,  Christian, Lennart och Rebecka kommer ombord. De får lite lunch och pratar med besättningen innan vi åker iland och Andreas kör in mig till Saltholmen där en taxi står klar för att köra mig till stationen. Kommer fram till stationen 13:40 och springer bort till tåget som skall avgå 13:42.
När jag kommer ombord så ringer jag till Ronny som möter mig i Varberg med min bil eftersom han körde Britta till flygplatsen igår.
Lämnar honom på läjet och kör hemåt för att hämta Oscar på fritids. Det var en lycklig pojk som mötte mig när jag kom innanför dörren på fritids efter 5 veckor. Sedan kör vi hem och fikar lite innan vi åker in till stan för att handla inför helgen.
Väl hemma igen så tar jag mig en kall öl medans köttet läggs i en god marinad.
Nu blir det 4 veckor hemma med mycket träning och orientering men alla är välkommna att läsa om dessa äventyr med.
Det här inlägget postades i M/T Vingatank. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredag 24 April

  1. a skriver:

    Ha det nu så jättebra därhemmavid,hoppas du får se blå-och vitsippor också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s