Onsdag 22 April

07:00 Vaknar till en stilla och fin dag längs norska kusten. Efter frukost så får jag besked att vi inte får lots innan 13.00 så vi slår av på farten lite.

13:10 Lots ombord uppe i karmsundet och vi fortsätter upp mot ankarplats eftersom vår kajplats är upptagen.

13:45 Ankrat på byggnes och vettinginspektör, ny överstyrman samt Harald kommer ombord med lotsbåten när vår lots lämnar.

Börjar genast med vettingen och gå igenom bryggan samt sjökort och safetyequipment som 2:e styrman sköter. Sedan blir det ner på kontoret och gå igenom certifikaten. Efter detta så går vi en runda på båten utomhus för att kontrollera utrustning mm.

Sedan tar vi och äter lite middag innan inspektören går ner i maskin tillsammans med chiefen. Chiefen startar upp maskin för lotsen är snart på väg.

17:25 Lots ombord och vi börjar lätta ankare, när vi fått upp det så får vi besked att kajen kommer vara upptagen ytterligare 1 timma. Så vi ligger kvar och driver.

19:35 Äntligen lämnar båten kaj och vi fortsätter in.

20:00 Väl förtöjda på kajen för att lossa. Vettinginspektören kollar de sista sakerna och verkar sedan vara nöjd med båten. Det var en trevlig man som inte bodde långt ifrån kajen här så han skulle vara hemma igen på 10 minuter. Vi fick endast 4 små anmärkningar och han var väldigt nöjd med båtens skick och vårat arbete ombord. Nu så blir det till att vila en stund och hoppas att lossningen går fort så att jag kan mönstra av snart.

Det här inlägget postades i M/T Vingatank. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s