Kortvasan

Torsdag kväll åkte jag, Britta och Linea upp till Varberg för att åka ned tåget till Kortvasan tillsammans med Familjen Hagström.
21:30 Tåget går från Varberg och vi stuvar in oss i liggvagnen och äter lite pastasallad m.m. På vägen upp så blir tåget försenat med 1,5 timmar.
07:30 Kommer fram till Mora där vi kliver av för att äta frukost på en skola i närheten. Efter det så blir det snabbt tillbaks ner till tåget för att lämna av våra väskor med ombyten.
08:30 Tåget går från Mora upp till Oxberg där starten skall gå. Vi fixar iordning med våra kläder och startlappar.
09:30 Framme i Oxberg och vi kliver av tåget med våra skidor och beger oss mot startområdet.  Ställer upp våra skidor på startområdet innan vi skall ta av oss överdragskläderna. Johan bryter av sin stav och måste ge sig av och leta upp en ny. De får låna en stav av men måste lämna den vid målgången annars får de betala 2000:-. Det snöar lite och är -8 grader.
11:00 Starten går för vårat startled. Jag tar följe med Johan, Anna med Helena, Peter med Anton och Britta med Linnea. Det var väldigt trångt den första biten upp till Oxberg där det gick sakta uppför. Hade bra fäste men utför hade jag inget glid alls så det gick segt utför. Britta stannar i Hökberg och vallar om Linneas skidor eftersom hon inte hade något fäste och de tappade väldigt gentemot de andra. Men därefter så gick det bra för Linnea. Jag kunde inte hålla Johans tempo och sackade efter. Sista 5 kilometrarna var en enda stor plåga för armarna pga all stakning men jag gå imål på 3:13 och är 4 minuter bakom Johan. När vi kommit imål så tar vi bussen bort till omklädnings och duschområdet där våra kläder finns. Träffar på Anders och Mikael Karlsson från Falkenbergs OK som gick imål på tiden 2:04 och nu sitter och dricker varsin öl…..
När vi duschat klart och kommer ut så passerar Britta och Linnea precis utanför och har nu ca 1 km kvar.
Peter och Helean kommer imål på 3:55
Anna och Anton på 4:03 och Britta och Linnea på 4:30.
Efter duschningen så gick vi ner till tåget och lämnade våra skidor innan vi gick upp på stan för att äta lite mat. Sedan bar det ned till tåget igen för avfärd hemmåt.
18:45 Tåget avgår från Mora och vi sitter i kupen tillsammans med övriga FOK are och tar varsin öl och snackar lite. Sedan går jag in och lägger mig.
02:40 Tåget framme i Varberg och vi kliver av för att åka hem till våra egna sköna sängar.
Totalt har det varit en kanonresa och kan varmt rekomenderas bland annat pga det låga priset. Det kostar endast 1020:- om man har ett ICA kort och då ingar även startavgift samt mat. Väldigt bra organiserat med alltihop så det blir nog fler gånger för våran del.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s