Midnattsloppet i Göteborg

I helgen så har jag och Britta tillbringat helgen i Göteborg för en skön weekend utan barn och en löpartävling. Vi skulle starta på heden klockan 22:05 respektive 22:15 och det var 7307 anmälda.  Starten gick och som vanligt var det folk som placerat sig i en startgrupp som de inte klarade av vilket medförde att det blev till att springa och bromsa ofta för att inte springa in i folk. Startgrupperna är ju till för att det skall flyta på bättre så kommer det idioter som inte kan springa under 55 minuter och ställer sig längst fram i startgupp för de som kan springa under 50 minuter Jättearg. Får väl börja göra samma sak själv då. När den enda backen kom efter 7,5 km så fick jag lägga mig så långt ut jag kunde för att springa om folk, och den var ändå bara 200 meter lång. Sedan upptäckte jag att det hade gått för långsamt så jag ökade på farten och sprang på rejält de sista 2 km. Kom ändå i mål på nytt personbästa 49:15 och slog det gamla med 7 sekunder utan att vara slutkörd. Det blev en 1343 plats av 3402 herrar som kom i mål.
Britta startade 22:15 och sprang på i ett behagligt tempo kryssande mellan folk och gjorde samma som jag att öka från backen vid 7,5 km och sedan köra på rejält till mål. Hon kom i mål på 55:38 och en 690 plats av 2510 damer som kom i mål. Men det var ändå 8 sekunder sämre än hennes Sylvesterlopp på nyårsafton.
Midnattsloppet 003Midnattsloppet 004
Det här inlägget postades i Löpartävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s